Dyshidrotic Eczema ellerde ve ayak tabanlarında görülen bir egzama türüdür. El ve ayak tabanlarında olabilen bu egzama bazı hastalarda sadece ellerde görülür. En fazla 20 ve 35 yaş aralığındaki kişileri etkiliyor. Ayak parmakları ve tabanlarında oluşan kabarcıklar hastanın yürümesini zorlaştırabilir. Aynı zamanda Dyshidrotic Eczama türü, ellerde ve ayaklarda ağrıya, acıya ve aşırı kaşıntıya neden olur. En belirgin belirtileri bu şekildedir. Dyshidrotic Eczemanın tam olarak nedeni bilinmiyor. Sadece Dermatoloji Uzmanları tarafından hastaların yaşam öyküleri ele alınarak yapılan araştırmalarda hastalığın nedeninin genetik olabileceği belirtiliyor.

Genetik faktörlerle beraber hastanın yoğun strese ve mesleği gereği yoğun kimyasallara maruz kalması da hastalığı tetikleyen unsurlardır. Dyshidrotic Eczema hastalığına olumlu fayda sağlayan iltihap önleyici kremler biraz da olsa hastayı rahatlatan tedavi yöntemidir. Dyshidrotic Eczema ile ilgili tüm faydalı bilgiler sitenin web sayfasında mevcuttur.

Dyshidrotic Eczema Belirtileri

Hastalığın belirtileri genellikle bahar aylarında kendini gösterir. Bahar aylarında alerjiyle beraber Dyshidrotic Eczema da artış gösterebilir. Hastalığın tedavi süreci yarım kalırsa veya geç başlanırsa hastalık süresince ikinci bakteri enfeksiyonları ortaya çıkabilir. İkinci bakteri enfeksiyonları arasında dolama, İmpetigo, Yılancık gibi virüs enfeksiyonları bulunur. Bu enfeksiyonlar hastada şu belirtilerle kendini gösterir.

·        Aşırı kaşıntı

·        Ağrı ve acı

·        İçi irin dolu kabarcıklar

·        Şişlik

Eczema belirtileri ve tüm tedavi seçenekleri Dyshidrotic Eczema sitesinde mevcuttur.

Kaynak: https://dyshidroticeczema.net/

 

Editör: Mustafa YILDIRIM