Eskişehir'de Yazılım Eğitimi Tamamlandı Eskişehir'de Yazılım Eğitimi Tamamlandı

“Öğretmen bıçaklanan okulda güvenlik yok”
Eskişehir’e gelerek okulları gezen Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat ve Yönetim Kurulu, Öğretmenevinde sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Okullardaki güvenlik sorununa değinen Özat, “Dün Millî Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Ne iktidar ne muhalefet milletvekili okul güvenliği ile ilgili tek kelime ifade etmedi. Mecliste grubu olan tüm siyasi partilere öğretmen, eğitim çalışanları, öğrenci güvenliği için dosya sundum. Sporda, sağlıkta şiddet yasası var, öğretmene, eğitim çalışanlarına şiddeti önleyecek yasa yok.” şeklinde konuştu. 

“Haftada 6,7 eğitimci şiddete maruz kalıyor”
Bugün gezdiği okulların hiçbirinde güvenlikçi olmadığının altını çizen Özat, “Bugün ben 7 okul, 2 ilçe gezdim. Bir tane okulda güvenlikçi yok. 3 okulda, bir de bıçaklanan dahil 4 tane şiddete maruz kalmış öğretmenle görüştüm. Eskişehir’in göbeğindeki bir okula gittim bugün, kapısında güvenlik yok. Öğretmen bıçaklanan okula kulübe koymuşlar içinde kimse yok. Okullarda bin tane çocuk, delikanlı var. Tüm dış tehlikelere açıklar. Önüne gelen kapıdan giriyor. Haftada en az 6,7 öğretmen ya da idarecinin şiddete maruz kaldığı bilgisi bizlere geliyor. Artık bıçak kemiğe dayandı, biz bakanlıktan güvenlik istiyoruz. Öğretmene, eğitim çalışanlarına şiddet yasası istiyoruz.” dedi. 

“Eğitim sendikaları kendilerini siyasete teslim etmiş”
Okullarda çok fazla sıkıntı yaşandığını dile getiren Özat, “Maalesef eğitim sendikaları olarak siyasete kendini teslim etmiş sendikalar yüzünden iktidara yakın sendikalar pazarlık edemiyor, eylemsel hareket edemiyor. Muhalefet sendikaları bakanlığın kapısından giremiyor muhalif olduğu için. Şu an görüşen tek biz varız. Her yere gidip dosyamızı veriyoruz. Öğretmenlerin yüzde 45’i birinci büyük sendikaya üye, yüzde 30’u da ikinci büyük sendikaya üye. Yani yüzde 75’i şu an iktidara yancı iki sendika.” açıklamasını yaptı.

Editör: Mustafa YILDIRIM