Eskişehir hayvanat bahçesi  EAZA’ya tam üye olmayı başardı Eskişehir hayvanat bahçesi EAZA’ya tam üye olmayı başardı

Yandaş ve hükümetin payandası olan sarı sendikaların, bugüne kadar kamu emekçilerinin gerçek sorunlarını tartışmadığını ifade eden Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, AYM’nin iptal ettiği toplu sözleşme ikramiyesi hakkında açıklama yaptı. Yetkili sendika olan Memur Sen’in; aylık 347 lira gitti diye açıklama yapmasını eleştiren Durdu, “Bu, 1 kilo kıyma parası bile değil. Yoksulluk sınırı 52 bin liraya dayandı. Yıllardır yetkilisiniz veya siyasal iktidarı açıktan desteklediniz. Kamu emekçilerinin alım gücünü düşürdünüz, itibarını zedelediniz, emekçileri üç kuruşa muhtaç ettiniz.” diye konuştu.

Çocukların en az dörtte birinin okullara aç gelirken 1 öğün ücretsiz ve sağlıklı yemeği çok gördüklerini belirten Durdu, şunları söyledi: “Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenleri ayrıştırıp, eşit işe eşit ücret ilkesini yok saydınız. Yalanlarınız ile 7 toplu görüşme geçti. Neden vergi dilimini yüzde14’e sabitletmediniz? Enflasyon ezdi. Emekliler aç. Ne yaptınız? Büyükşehirlerde yaşayan kamu emekçilerinin barınma ve ulaşım sorunu konusunda ne yaptınız?”

TALEPLERİ SIRALADI

Eğitim Sen olarak taleplerini sıralayan Sertaç Durdu, şöyle konuştu: “ILO-UNESCO ortak metni olan Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi’ni esas alan yeni bir meslek kanunu hazırlanmalıdır. Kamuda en düşük maaş yoksulluk sınırı üzerinde belirlenmelidir. Mevcut ücret farkları derece ve kademe gibi kriterler dikkate alınarak, ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesi doğrultusunda düzenlenmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, bizzat iktidar eliyle hayata geçirilen ve doğrudan laik eğitimi ve laik yaşam tarzını hedef alan ÇEDES ve benzeri uygulamalardan derhal vazgeçmelidir.”

Editör: şenay Yıldırım