Melahat Ünügür Ortaokulu Türkçe öğretmeni Nahide Yüksel’in ortağı  olduğu "Her Ev Bir Okuldur-Every Home is a School" etwinning projesi uzaktan eğitim sürecinde aile etkileşimini arttıracak çeşitli öğrenme ortamları ile her evi bir okula dönüştürmeyi amaçlamaktadır.

Proje hakkında yapılan açıklama şöyle; " Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin sadece bilişsel becerileri hedeflenmemiş; bilgi-teknolojiyi kullanma, yaratıcı düşünme, iletişim-araştırma gibi becerileri de göz önünde bulundurulmuştur. Ayrıca sosyal farkındalık ve duyarlılığı da artırmayı amaçlayan projede Bandırma Marmara İlkokulu,, Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu, Selçuklu Beyhekim İmam Hatip Ortaokulu, Fatsa Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu, Halkapınar Şehit Ali Daniyar İmam Hatip Ortaokulu, Selçuklu Ömer Cemile Güler İmam Hatip Ortaokulunun yanında Ürdün, İtalya, Portekiz, Makedonya ve Litvanya'dan yabancı ortaklar bulunmaktadır.

  Projeyi geliştirmek, birbirleriyle tanışıp fikir alışverişi yapmak isteyen öğretmenler uzaktan eğitimden arta kalan zamanlarında çevrimiçi toplantılar düzenliyorlar.

  Projeye katılan öğrencileri ile de çevrimiçi toplantılar düzenleyen öğretmenler öğrencilere projede kullanacakları programlar, yapacakları etkinlikler hakkında bilgi veriyorlar

  Aile ile kaliteli vakit geçiren, farklı beceriler kazanan, web2 araçlarını öğrenen ve kullanan öğrenciler projede olmaktan çok mutlular. Yeni şeyler öğrenmek öğretmek bu projeye katılan tüm öğretmen ve öğrencilerin ortak paydası oldu. Severek, eğlenerek, yaparak, yaşayarak öğrenen öğretmen ve öğrenciler bu proje ve daha nicelerinde buluşmayı arzu ediyor."

Editör: TE Bilişim