Çerkezoğlu, “Ülkeyi yöneten iktidar bütün vergi yükünü işçinin sırtına yüklemek için politikalarını hayata geçiriyor.” dedi.

“Vergi yükünü işçiye yıkmak istiyorlar”

Vergide adalet olmadan gelirde adalet olmayacağını dile getiren Çerkezoğlu, binlerce imza topladıklarını ve Ankara Maliye Bakanlığı’na götürdüklerini ve Çalışma Bakanlığı önünde kitlesel açıklamalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Çerkezoğlu, “Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması için yapılması gerekenler çok açık. Ülkeyi yöneten iktidar bütün vergi yükünü işçinin, emekçinin sırtına yüklemek için politikalarını hayata geçiriyor.” açıklamasını yaptı.

Genç yıldıza milli takım daveti Genç yıldıza milli takım daveti

Milletvekillerine Çağrı

TBMM’deki 600 milletvekiline çağrıda bulunan Çerkezoğlu, “Adaletli bir vergi sistemi için hazırladığımız kanun teklifini meclisten oy birliğiyle geçirilmesini istiyoruz” dedi.

“15 kişi milyonlar hakkında karar veriyor”

Asgari ücretin belirlenmesine yönelik de konuşan Çerkezoğlu, “Çalışanların yarısından fazlası asgari ücretle çalışıyor. Bir masanın etrafına 15 kişi toplanıp milyonlarca işçinin, emekçinin, emeklinin hakkında karar vermesi, bir asgari ücret belirlenmesi süreci hak mıdır? Demokratik midir? Asgari ücretin bu şekilde belirlenmesini kabul etmiyoruz. Asgari ücret devletin toplumla yaptığı en büyük toplu sözleşmedir ve gerçek bir toplu pazarlıkla belirlenmelidir.” dedi.

“Değerden hakkımızı istiyoruz”

Şu an söyleyecekleri rakamın zamlı asgari ücret alınacağı zamana kadar uçup gideceğini ifade eden Çerkezoğlu, “Bu süreçte rakamların peşinde koşmak değil, insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz. Ürettiğimiz değerden hakkımızı istiyoruz. Bizim kırmızı çizgimiz; insanca yaşayacak bir ücret, gerçek enflasyon karşısında kaybın giderilmesidir, asgari ücretin ve bütün ücretlerin büyüyen milli gelirden payını almasıdır. Asgari ücreti yılda bir kez belirleyeceğiz diyenlere diyoruz ki, bu iş burada bitmez. Biz emeğimize ekmeğimize sahip çıkacağız.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM