SEV'den Dökmeci'ye hayırlı olsun ziyareti SEV'den Dökmeci'ye hayırlı olsun ziyareti

Eskişehir Organize Bölge Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağış Merkezi arasında gönüllü kan ve kök hücre bağışçılarının eğitimi, kan ve kök hücre bağışçısı kazanımı faaliyetlerinin yürütülmesi ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı. Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen tarafından imzalanan protokol kapsamında ilin ihtiyacı olan kan ve kök hücrenin gönüllü, bilinçli ve düzenli kan bağışçılarından karşılanması, OSB’de faaliyet gösteren şirketlere Türk Kızılayı tarafından eğitimler verilmesi ve OSB şirketleri ve çalışanlarının kan ve kök hücre bağışına özendirilerek gönüllü olmaları hedeflenmiştir.

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli imzalanan protokolle birlikte Eskişehir OSB olarak gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bağışçılarından karşılanması ve kan bağışı bilincinin toplumda yaygınlaştırılması hedeflediklerini ifade ederek, “Bu protokolü imzalamamızdaki amacımız, çalışanlarımızı kan ve kök hücre bağışı konusunda bilinçlendirmek, kan bağışı bilincini artırarak onların düzenli kan vermelerini sağlamaktır. Sağlıklı bir yaşam için kan vermek büyük önem taşıyor. Kana ne zaman ve kimin ihtiyacı olacağını bilemeyiz, OSB’de çalışan 48 bin 500 kişilik büyük bir aile olarak Türk Kızılay Eskişehir Kan Bağış Merkezimize destek olmak adına önemli bir işbirliğine imza attık. Yapılan protokol ile ilimizin ihtiyacı olan kan ve kök hücrenin gönüllü, bilinçli ve düzenli kan bağışçılarından karşılanması, OSB’de faaliyet gösteren şirketlere Türk Kızılayı tarafından eğitimler verilmesi ve OSB şirketleri ve çalışanlarının kan ve kök hücre bağışına özendirilerek gönüllü olmaları sağlanacak. Bölgemizde üretim yapan firmalarımız ve çalışanlarımız bu kampanyaya ciddi destekler vereceklerdir. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içinde OSB içinde çalışanlarımızdan kan bağışı almaya başlayacağız. Bunun duyurusunu da sanayimize en kısa sürede yapacağız” diye konuştu.

Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen, Kızılay’ın 155 yıldır zor zamanlarda milletin yanında olduğunu belirten Ergen, 1957 yılından bu yana da ülkemizde kan bankacılığı görevini üstlendiğini söyledi. Dr. Ergen, amaçlarının Türkiye’de gönüllü, bilinçli ve sürekli kan bağışçısı profili oluşturmak olduğunu ifade ederek, “Kurumlarla yaptığımız protokolleri çok önemsiyoruz. Bizim bu tür işbirlikleri yapmamızın temel nedeni insanlarda kan bağışı konusunda bir farkındalık oluşturmak ve kan bağışı konusunda bir temel bilgilendirme gerçekleştirmek. Bugün Eskişehir OSB Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle, OSB’de faaliyet gösteren şirketlere ve çalışanlarının kan ve kök hücre bağışı konusunda eğitimler vererek gönüllü, bilinçli kan bağışçısı profili sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda desteklerinden dolayı Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanımız Nadir Küpeli’ye teşekkürlerimi iletiyorum. Sanayideki çalışanlarımızın bu kampanyaya önemli ölçüde destek vereceklerine inanıyorum, bu şekilde kan stoklarımızı ciddi oranda arttırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM