Kuaför salonunda kullandıkları malzemelere sürekli olarak zam geldiğini söyleyen Zencir, eskiden toptan olarak aldıkları her şeyi artık tane tane hesaplayarak aldıklarını söyledi. Zencir; “Eskiden malzemeleri toptan aldığımızda bizi aylarca idare ediyordu. Şimdi her şey bittikçe tek tek alıyoruz. Bir ay önce aldığımız şey 50 TL ise bir ay sonra aldığımızda 75 TL oluyor. Sürekli olarak zarar bu bizim için.” dedi.

Esnaf su çilesine çözüm bekliyor Esnaf su çilesine çözüm bekliyor

Özellikle malzemelerin yurt dışından geldiğini söyleyen Zencir, dolar kuru ile fiyatların geçen senelere göre katlanarak arttığını belirtti. Zencir; “Yerli malına bağlı kalmaya çalışsak da yerli malı satan firmalar da bir şekilde geçinmeye çalıştığı için onlar da zam yapıyor. Dolayısıyla doların artması her şeyin zamlanması demek oluyor. “ şeklinde konuştu.

Müşteri kaybımız arttı

Artan fiyatlar ile müşterilerinin azaldığını ifade eden Zencir; “Eskiden 100 TL’ye olan kesim 250 TL oldu. İnsanlar da artık kestirmemeye çalışıyor saçını, arayı uzun tutuyor hatta kuaföre gitmemek için evde kendileri kesiyor saçlarını. Kışın zaten durgun oluyor bizim meslekte, en çok müşterimiz yazın oluyordu. Ancak bu yaz düğün gibi özel günler için gelen müşterilerimiz dışında gerçek anlamda bir müşteri kaybımız var.” ifadelerinde bulundu.

Fiyatlara müşteriler de tepkili

Sudan, elektriğe, giyime kadar ülkede her şeye zam geldiğini belirten Zencir, zorunlu olarak fiyat artışına gittiklerini ancak bazı müşterilerin bu durumdan dolayı kendilerine tepki gösterdiğini söylüyor. Zamlarla başa çıkmak için zaman zaman bazı şeylerden kısmayı düşündüklerini söyleyen Zencir; “Bir şeylerden kısmak kaliteyi etkiler, bu yüzden olabildiğince idare etmeye çalışıyoruz ancak zaman zaman müşterilere ikram ettiğimiz çayı, kahveyi bile sorgular hale geliyoruz. Umarım en kısa sürede ülkemiz bu günleri atlatır.”  dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM