Mayıs ayı üye sayımlarının ardından açıklama yapan Eskişehir Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Akar, "Mayıs ayı bizim sendikalarımızın mütabakat dönemidir. sendika sayılarının belirlendiği aydır. bu ay tüm hizmet kollarımızda eskişehir özelinde üye sayımlarımız gerçekleştirdi. 2024 yılı mutabakat sayılarına göre 15 Bin'e yakın üye sayısıyla Eskişehir'de hizmet kollarının tamamına yakınında yetkili sendika Memur-Sen bağlı sendikalarımız olmuştur. Öncelikle bizlere memur-sen'e teşkilatımızın böylesine anlamlı ve güzel bir başarı elde etmesinde emeği olan tüm şube başkanlarına yönetim kurullarına iş yeri temsilcilerine üyelere teşekkür ediyorum. üyelerimiz bizlere yetkili sendika olma hakkını, kamu çalışanlarının sorunlarını taleplerini çözüme kavuşturma konusunda eytkili sendika olma teveccühünü göstermişlerdir. Tüm kamu çalışanlarımıza bizlere evrdikleri bu yetkiden dolayı teşekkür ediyorum." dedi. 

"ELDE EDİLEN HAKTAN TASARRUF OLMAZ"
17 mayısta tasarruf tedbirleri kapsamında yayınlanan genelgeye ilişkin konuşan İbrahim Akar, "Bu genelge kapsamında 3. dönem toplu sözleşme masasında elde ettiğimiz memurlar için sunulan personel servisi hizmetlerinin tasarruf tedbirleri kapsamında ellerinden alınmasıyla karşı karşıyayız. yaklaşık 120 bin kamu personelinin faydalandığı bir hizmet, 10 yıldır süregelen bir hizmet, toplu sözleşme masaasında elde edilmiş bir kazanım olan personel servisi hizmetlerinin maalesef tasarruf tedbirleri kapsamında memurların elinden alınması gibi bir durumla karşı karşıyayız. konuyla ilgili genel merkezimiz genel başkanımız gerekli açıklamalarda bulundular ve bu maddenin iptal edilmesiyle ilgili danıştaya başvuruldu. toplu sözleşme amsasında elde edilen hakkın bir genelgeyle memurların elinden alınmasını doğru ve uygun bulmuyoruz. Ayrıca koruyucu giyim yardımı konusuna yönelik de konuşan İbrahim Akar, hizmet kollarımızın sahada çalışan memurlarımıza verilen bir kazanım. bu kazanımın da yine tasarruf tedbirleri kapsamında ellerinden alınması durumu söz konusu. bunlarla ilgil memursen olarak itirazımız danıştay nezdinde başlamıştır. bu hakların tekrar verilmesi ve memurların elinden alınmamasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. 


Gündemdeki konulara ilişkin sorun ve taleplerini dile getiren İbrahim Akar sözlerine şu şekilde devam etti; "Anayasa mahkemesine götürülen toplu sözleşme tazminatı konusu vardı. sendika üyesi kamu çalışanalrına döenen toplu sözleşme tazminatları anayasa mahkemesi tarafından geri alınmıştı. biz bu hakkın tekrar kamu çalışanlarına verilmesini, toplu sözleşme tazminatının tekrar geriye getirilmesini ve konuyla ilgili çalışma bakanlığının ve cumhurbaşkanlığının bir an önce adım atmasını istiyoruz. 

1. derecedeki memurlarımızın 3600 ek gösterge konusu var. vaat olmaktan artık bir kazanım olmaya ihtiyacı vardır. büyük bir sayıyı içine alan bir çalışmaydı. küçük bir aralık kaldı. bu küçük bir aralık da kapatılmalı. bir an önce sahanın ihtiyacı olan 1. derece memurlara da 3600 ek göstergenin verilmesi talebini de buradan yinelemek istiyorum.

Ayşe Ünlüce’den emeklilere müjde Ayşe Ünlüce’den emeklilere müjde

Öğretmenlik meslek kanunun revize edilmesi konusu gündemde. bir an önce adım atılmalı, meclise getirilmeli. eğitim çalışanlarına yönelik şiddet, başöğretmenlik gibi konular burada çözüme kavuşturulmalı.

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen alımı ile ilgili bir açıklamada bulundu. bir takvim yayınlanda ancak yaızlı puanın yüzde 50'si, mülakat puanının yüzde 50'si olacak şekilde bir durumla karşılaştık. her ortamda açıkladığımız üzere biz mülakata karşıyız. gençelimizin geleceğinin mülakat salonlarında bırakılmamasını, gençlerin geleceğinin kişilerin iki dudağınına arasında kalmamasını istiyoruz. bizim burada kıstas alınması gereken şey kpss puanıdır. mülakatı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. 

Geçtiğmiz günlerde üniversitelerde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açıklanmasıyla ilgili takvim yayınlandı. ancak Eskişehir Teknik Üniversitemiz hala herhangi bir şekilde adım atmamış görünüyor. bizz zburdan çağrımızı yineleyelim, üniversite çalışanlarımız için görevde yükselme ve unvan değişikliği takvimini yayınlamalı, adımları adımları atmalılar

Emekliler ve sabit gelirliler yüksek enfalsyon karşısında ek çok ezilen kesim maalessef. temmuz ayında yapılan 8 bin 77 liralık seyyanen zamda sadece kamu çalışanları istifa etti. insanlar emekli olmaktan kaçınır hale gelmiş durumda. emeklilerimizin de bu seyyanen zam uygulamasından kaynaklı mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesini ve bu ekonomik ortamda emeklilerimizin mağdur bırakılmamasını yineliyoruz. 


"2 binden fazla norm fazlası öğretmen var"
Son olarak Eskişehir'deki norm fazlası branşlar ve öğretmen açığı olan alanlara yönelik konuşan İbrahim Akar, "Eskişehir'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nde alınan verilere göre öğretmen fazlamız var 2 binden fazla. genelde sınıf, ingilizce öğretmenlerinde fazlamız var. 2 binden fazla öğretmen sayısı neredeyse bir küçük ilin öğretmen sayısına tekabül ediyor. özel eğitim alanında, din kültürü alanında ihtiyacımız var. bunları da okullar açılamdan önce öğretmen açıkları ile çalışma yaptıklarında milli eğitim müdürlükleri bu alanda ücretli öğretmen istihdamına gidiliyor. buradan biliyoruz. 2 binden fazla norm fazla öğretmen var." dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM