Veteriner hekimlerin özlük hakları iyileştirilmeli Veteriner hekimlerin özlük hakları iyileştirilmeli


Arslan, “Müjde olarak açıkladığınız, açlık sınırının altındaki 10 bin TL olsa olsa emeklilerimizin ölüm fermanının yazıldığı bir yıl olacağının da çok temel göstergesi hâline geldi.” diyerek tepkisini dile getirdi. 
“5 bin lira ikramiyeyi bile çok gördünüz”
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla emekli maaşları da netleşmiş, 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşları yeni oranla 10 bin TL olmuştu. Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, “Milyonlarca emeklimiz maaşının ne olduğunu bile bilemez hâle geldi. Kök maaş tartışmaları, oransal artışlar, memurlar, işçiler, BAĞ-KUR, tarım emeklileri, dul ve yetim maaşı alanlar arasında öyle karmaşık bir tablo yarattınız ki insanlarımız kök maaşının, kendi öz maaşının ne olduğunu bile bilemez hâle geldi. Ve unutmayın, unutmadık, iki ay önce o emeklilerde bir ayırıma daha gittiniz, 5 bin lira ikramiyeyi bile çok gördünüz, ‘çalışan, çalışmayan’ diye ayırdınız ama sonra yanlıştan döndünüz.” ifadelerini kullandı. 
“Emekli maaşları asgari ücret düzeyine gelmeli”
Arslan, “Sayın Grup Başkan Vekili emeklilerimizle ilgili maaşı değerlendirirken enflasyonla mücadeleye zarar getirmeme kavramını kullandı. Sayın Başkan, bu ülkede yüksek enflasyon varsa bunun sorumlusu sizsiniz, bunun bedelini de milyonlarca insanımız ödemek durumunda değildir. Mademki açıkladığınız 10 bin lira müjdedir, madem iyi bir şeydir, olumlu bir şeydir ve mademki bu yılı emekliler için bir yıl ilan ettiniz, o zaman gelin, bu meclisin milletvekilleri olarak başta siz olmak üzere bu mutluluğa ortak olalım, bu müjdeyi hepimiz paydaş olalım. Bırakalım bu sırça köşklerimizi 10 bin liralık emekli maaşıyla hep birlikte geçinelim. Sevgili arkadaşlar, en düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine gelmeli ve kök ücret olarak belirlenmelidir. Emeklilerimizin haklı sendikal mücadelesinin önündeki engeller kaldırılmalı, emekli dul ve yetimlerin maaşlarının belirlenmesinde sendikalar söz ve karar sahibi hâline gelmeli, toplu iş sözleşmesi hak olarak sağlanmalı ve tanınmalıdır.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM