Dernek üyesi ortaklarından oluşan Eskişehir Rumeli Yatırım Turizm İnşaat A.Ş.’yi kurduklarını söyleyen ERİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rüştü Şentuna, “Kuruluşumuzun hemen ardından Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı içerisinde Kamu – STK iş birlikleri içinde örnek olacak bir çalışmayla kendi hizmet binamızı inşa ettik. Örnek iş birliği kapsamında 1 adet çok amaçlı salon inşa ederek Tepebaşı Belediyesi ve şehrimizin kullanımına sunulmak amacı ile salonumuzu Tepebaşı Belediyesi’ne devrettik. Yine aynı alan içerisinde Park ziyaretçilerine hizmet vermesi amacı ile bir kafeterya inşa ettik.” şeklinde konuştu.

Kontrolsüz havalimanı projesi

Eskişehir’in sanat ve kültür kenti olmakla beraber çok önemli bir sanayi kenti olduğunu ve havacılık sektörüne büyük önem verdiklerini belirten Şentuna, “Havacılıkta eksikliklerinin olduğunu düşündüğümüz bir bölüm var. Bir kontrolsüz havalimanı yapmak üzere yola çıktık, projelerimiz hazır. 2,4,19 kişilik uçaklara kadar kalkış iniş yapabilecek, kulesi olmayan, gün doğumu ve batımında serbest kullanılan bir havalimanı. 2 tane büyük uçak inme hakkı var. Bununla hava taksi, ambulans, küçük uçaklarla yakın mesafelere gidiş gelişleri hedefliyoruz. Ayrıca özel uçakların, tamirlerin yapılabileceği bir alana ihtiyaç olduğunu düşündük.” dedi.

Havacılık şehrine havacılık okulu

ESO’dan Kazım Kurt’a hayırlı olsun ziyareti ESO’dan Kazım Kurt’a hayırlı olsun ziyareti

Eskişehir’in havacılık kenti olduğunu vurgulayan Şentuna, “Bir uçuş okulumuz yok. Ciddi bir partnerimiz var şu anda Bursa’da, belki iki, üç tane uçuş okulunu Eskişehir’e getireceğiz. Böyle bir tesis kazandırma yolunda çalışmalarımız devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

Eskişehir’de sağlık turizmi öne çıkacak

Eskişehir’in bir termal bölge olduğunu ancak gerekli ilgiyi görmediğini, yatırımların yapılmadığını dile getiren Şentuna, “Sağlık turizmini canlandıracak bir projemiz var. Projemiz hazır, şu anda gerekli izinleri bekliyoruz. Bir kompleks tesis olacak. Bu projeyi tamamladığımızda şehre açacağız, yapacağımız bütün çalışmalar şehre açık olacak. ERİAD burada liderlik vasfını üstlenecek.” dedi. Cumhuriyet köyünde hazır arazileri olduğunu ifade eden Şentuna, Termal kompleks için o bölgeyi düşündüklerini söyledi.

Editör: Mustafa YILDIRIM