Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde (ESKİ) görev değişimi yaşanıyor. Son günlerde kamuoyunda gündeme gelen tartışmaların ardından ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen’in görevinden ayrıldığı bildirildi.
Edinilen bilgilere göre Özen’in iki gün izin aldığı, 15 Nisan itibarıyla da emekliye ayrılacağı öğrenildi.
Uzun yıllar belediyede görev yaptı
1969 doğumlu olan Oğuzhan Özen, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde tamamladı. Akademik kariyerine Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde başlayan Özen, daha sonra çeşitli araştırma ve proje çalışmalarında görev aldı.
1999-2014 yılları arasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Danışmanı olarak görev yapan Özen, kent bilgi sistemi, ESTRAM ücret toplama sistemi ile birçok kültürel ve kurumsal projede yer aldı.
2021 yılında ESKİ Genel Müdürü olmuştu
2014 yılında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Özen, 25 Ocak 2021 tarihinde ise ESKİ Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti.





