Komisyon Üyeleri belirlendi

Denetim komisyon üye sayısı konusunda tartışma yaşandı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Denetim Komisyonu’nun 2 CHP, 1 AKP olarak 3 kişiden oluşmasını önerdi. Konuya yönelik konuşan AKP Grubundan Orhan durmuş, “Büyükşehir ihtisas komisyonları en az 5 en, fazla 7 kişiden oluşur diyor meclis çalışma yönetmeliği. Kazım kurt bir hukukçu olarak bunu nasıl söylüyor.” dedi. Durmuş’a cevap veren Kazım Kurt, “3 ile 5 kişi arasında meclis karar verir. Denetim komisyonu ihtisas komisyonu değildir.” şeklinde konuştu. Oy çokluğuyla Denetim Komisyon Üye sayısı 3 olarak belirlendi. CHP Grubu adı Hasan Ünal, Ahmet İlker olurken AKP Grubundan Orhan Durmuş seçildi. Tasnif Komisyonu için ise CHP Grubundan Serdar Aksoy ve İhsan Ceren seçildi.

 

Eskişehir Avrupa Gençlik başkenti olacak

 

6. madde olan Avrupa Gençlik Forumu'na başvurulması ve Türkiye Avrupa Birliği Derneği ve iş birliğini içeren protokolü imzalamaya ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı'na yetki verilmesi ile ilgili madde mecliste görüşüldü. Buna yönelik konuşan Yılmaz Büyükerşen, “10 gün önce bir grup Eskişehirli genç geldi ve dediler ki biz Avrupa Birliği gençliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa’ya kabulü konusunda gençler arasında kamuoyu oluşturmak, iş birliği konusunda bir forum oluşturmak durumundayız. Böyle bir formun oluşturulabilmesi için belediyeden destek almak istiyorlar. Ben de kabul ettim ve isteklerini meclise sunacağımı ilettim.” dedi.

 

“Mecliste önümüze gelen protokol”

Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı

 

Bahsedilen protokolün 8 sayfa olduğunun altını çizen AKP Grubundan Mustafa Birsen, “8 sayfa protokol var. Meclise önümüzde geldi. Haber de verilmedi. Neyi oyluyoruz? Bir arkadaşım bilgi versin. Meclise girilirken verilen bir belge. Bunu komisyona gönderip 2,3 gün sonra kabul etmenin ne mahsuru var. 3 gün sonra yapılacak toplantıda komisyon tarafından incelenmesini talep ediyorum.” şeklinde konuştu. Birsen’e cevap veren Kazım Kurt, “Avrupa Birliği Derneği Eskişehir’de önemli işler yapmış. Odunpazarı gençlik festivalleri ile de iş birliği yapmış. Dernek başkanı Sayın Erhan Akdemir de üniversitemizin değerli bir öğretim görevlisidir. Biz bu derneği tanıyoruz, ne yapmak istediklerini de biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Oylama sonucu 6. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Otizmliler için proje

Mecliste görüşülen Doğrudan Yardım Programı (DAP) kapsamında "Küçük Adımlar Otizm Sınıfı Projesi hibe almaya hak kazanmış olup hibe harcamaları ve projenin yürütülmesi için Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı'na yetki verilmesi ile ilgili 20. Madde oy birliği ile kabul edildi. Maddeye yönelik konuşan Yılmaz Büyükerşen, “Otizmli çocukların eğitimleri ile ilgili proje, doğrudan yardım kapsamında bu proje kabul edilmiştir. İki üniversitemiz de uzmanları ile büyükşehir belediyemiz ile iş birliği yapacaktır.” dedi.

Avrupa Şehirler Birliği’ne katılacak

EUROCITIES'e (Avrupa Şehirler Birliği) şehrimiz adına katılım sağlanması için Büyükşehir Belediye Başkanı'na yetki verilmesi ile ilgili 21. Maddeye yönelik konuşan Yılmaz Büyükerşen, “Avrupa Şehirleri Birliği bütün dünyayı işgal eden özellikle de belediyelerin uğraşması gereken konularda hava kirliliği, kaynakların ikilimin değişmesi gibi konularda üye olursak bu tür çalışmalara dahil olacağız.” dedi.  Avrupa Şehirler Birliği’ne katılım konusu oy birliği ile kabul edildi.

Editör: Mustafa YILDIRIM