HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL - ESKİŞEHİR

Eskişehirli şair, ozan ve yazarlardan oluşan 'Köprübaşı Edebiyat', Odunpazarı Kent Konseyi Salonu'nda yapılan etkinliğe şair, ozan ve yazarlar yoğun ilgi gösterdi. 

Şairler, yazdıkları şiirlerini okudular, Ozanlarda, besteledikleri türküleri sazları eşliğinde söylediler. Yazarlarda, yazdıkları romanlardan bölümler okudular. Adını Eskişehir’in sosyal ve kültürel anlam taşıyan önemli mekanlarından Köprübaşı’ından alan yeni oluşum, bu etkinliğiyle güçlü bir çıkış yaptı. Etkinliğin sunuculuğunu şair Şerife Gündoğdu yaptı. 

Şair Ahmet Urfalı açılış konuşmasında; ‘’Adı şiir ve sevgiyle özdeşleşen Eskişehir’e bizlerde edebiyat alanında yeni güzellikler katmak üzere yola çıktık. Edebiyatın birleştirici gücüyle yerelden ulusala, ulusaldan evrensele sesimizi duyurmak istiyoruz. Yapacağımız güzel, çeşitli kültür, sanat ve  edebiyat çalışmalarıyla, Eskişehir’in özünde var olan değerleri tanıtmak amacındayız’’ dedi. Okunan şiirler ve yapılan konuşmalarda; sevgi, kardeşlik, birlik-beraberlik, hoşgörü ve dayanışma konularına vurgu yapıldı.

Editör: Mustafa YILDIRIM