TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve kamuoyunda “Çerçeve Yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi’nin oylamasında Eskişehir milletvekillerinin tercihleri dikkat çekti. CHP’li Jale Nur Süllü “hayır” oyu verirken, YENİ Parti milletvekilleri İbrahim Arslan ve Utku Çakırözer farklı yönde oy kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülen “Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi” kabul edildi.

Pazarların ardından yoğun temizlik mesaisi
Pazarların ardından yoğun temizlik mesaisi
İçeriği Görüntüle

Oylamanın ardından milletvekillerinin kullandıkları oylar da kamuoyuna yansıdı. CHP grubunda teklifin karşısında oy kullanan iki isim İlhan Kesici ile Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü oldu.

SÜLLÜ CHP GRUBUNDA “HAYIR” DİYEN İKİ İSİMDEN BİRİ

CHP’de 29 milletvekili teklife kabul oyu verirken, İlhan Kesici ve Jale Nur Süllü ret oyu kullandı. Böylece Süllü, CHP grubu içerisinde Çerçeve Yasa’ya “hayır” diyen iki milletvekilinden biri olarak dikkat çekti.

CHP’den 14 milletvekili ise oylamaya katılmadı.

YENİ PARTİ’NİN ESKİŞEHİR VEKİLLERİ AYRIŞTI

Oylamada YENİ Parti’nin Eskişehir milletvekilleri İbrahim Arslan ile Utku Çakırözer’in farklı tercihlerde bulunması da dikkat çekti.

İbrahim Arslan, Çerçeve Yasa’ya “ret” oyu verirken, Utku Çakırözer ise “evet” oyu kullandı.

Böylece Eskişehir’i TBMM’de temsil eden üç milletvekilinden Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan yasaya karşı çıkarken, Utku Çakırözer kabul yönünde oy verdi.

YASA TBMM’DEN GEÇTİ

Çerçeve Yasa olarak adlandırılan düzenleme, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamanın ardından kabul edilerek yasalaştı. Oylamada CHP içerisinde iki milletvekilinin ret oyu kullanması, YENİ Parti’de ise kabul ve ret oylarının birlikte çıkması dikkat çeken sonuçlar arasında yer aldı.