Kumru, “Türkiye ‘ nin farklı şehirlerinde ve özellikle Eskişehir ‘de Festivaller ile ilgili başlatılan yasak furyası oluşmuştur.Geçmiş dönemde Yukarı Söğütönü  başta olmak üzere kentin farklı noktalarında düzenlenmek istenen festivaller farklı güvenlik bahaneleriyle Valilik ve Kaymakamlık tarafından yasaklanmıştır. Son olarak ta  Odunpazarı bölgesinde 14-15 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek  olan ‘OKTOBES FEST’ yasakçı zihniyet doğrultusunda engellenmiştir.

Eskişehir ‘imizin sadece Türkiye ‘de değil dünya sıralamasında da güvenli ve özgür bir şehir olduğunu yayınlayan uluslar arası anketlerde de görmekteyiz. Odunpazarı Kent Konseyi olarak bu yasakların iyi niyetli olmadığını ve konunun tarafları ile görüşülerek ve görüş alınarak hayata geçirilmediğini düşünüyoruz.Bu  yasakçı uygulamaların öğrenci ve demokrasi şehri olan Eskişehir ‘imize yakışmadığını düşünüyoruz.

Bu nedenle yasakların tek seferle sınırlı kalmayacağını Eskişehir ‘de ve farklı illerde uygulanacağını düşünüyoruz. Bu uygulamalar hükümetin anti demokratik bir uygulama modeli olduğunu düşünmekteyiz.

Dış çekimde bu detaya dikkat! Dış çekimde bu detaya dikkat!

Editör: Mustafa YILDIRIM