Öldürmek değil, yaşatmak için bütçe ayırın Öldürmek değil, yaşatmak için bütçe ayırın

Geçtiğimiz günlerde yerel seçim saha çalışmaları için CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan Eskişehir’e gelmişti. Berberoğlu, bugün düzenlenen basın açıklamasında CHP il binasında İl Başkanı Talat yalaz ve CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü ile beraber basın çalışanları ile bir araya geldi.

“Eskişehir dünya kenti olmuş”

Eskişehir’in 1999 öncesi ve sonrası arasında büyük fark olduğunu dile getiren Berberoğlu, “Eskişehir, dünyanın değişen dinamiklerine göre kararlar alıyor. O yüzden burada aday belirlemek daha zor. Eskişehir küresel bir şehir, dünya kenti olmuş. İnsan buraya sadece dolaşmaya değil, yaşamaya geliyor. Burada yaratılan ortam, halkın kendini evinde hissetmesi. Bunun kıymetini bilmek lazım.” dedi.

“Memnuniyet anketi yapılacak”

Berberoğlu, “81 ilçede ne uygulanırsa Eskişehir’de de o uygulanacak. Elimizdeki, kazandığımız belediyelerde memnuniyet anketi yapıyoruz. Bu belediye başkanından seçmenin memnuniyetini ölçüyoruz, bir sıkıntı yoksa devam edeceğimize dair bir karar var. İstisna olur ya da olmaz bilemem.” şeklinde konuştu.

Bir tek şikayet almadım

Eskişehir’deki izlenimlerine de değinen Berberoğlu, “Çok dinamik, genç il ve ilçe örgütleriyle tanıştım. Onların da sesini duyduk. Halk Yılmaz Büyükerşen’le başlayan ve devam eden sosyal demokrat belediyecilik anlayışının en somut örneğini Eskişehir’de yaşıyor ve razı. Ben ‘şu belediyecilik anlayışına karşıyım’ diyen biriyle karşılaşmadım. Bir tek şikâyet bile almadım. Bu beni bir CHP’li olarak gururlandırır” dedi.

CHP kadın adaylara öncelik verecek

CHP’li belediyelerde memnuniyetin ölçüleceğini vurgulayan Berberoğlu, “Bize ait olmayan yerlerde birden fazla aday varsa temayül yoklaması yapılacak. Burada da kadınlara pozitif ayrımcılık gözetmemiz söz konusu. Eğer temayülde iki aday başa baş çıkıyorsa kadın olanı seçeceğiz. Çünkü kadın başkanların yerel yönetimlerde temsili düşük. Bunu teşvik etmemiz lazım” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM