19 Mayıs’ı gururla kutluyoruz 19 Mayıs’ı gururla kutluyoruz


Eskişehir Cumhuriyet Güç Birliği adına konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cihan TAŞAR, “Yanmış, yıkılmış bir ülkeden tam bağımsız, çağdaş, laik Cumhuriyeti; 29 Ekim 1923’te kurarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm dünyaya ilan eden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ulusal kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını Eskişehir Cumhuriyet Güç Birliği Bileşenleri olarak kutlayacağız ve Cumhuriyet kenti Eskişehir’de 100. yıl coşkusunu hep birlikte yaşayacağız.” dedi. 
Tören Vilayet Meydanı’nda başlayacak
100. yıl kutlama programına yönelik konuşan Taşar, “Cumhuriyet Güç Birliği Bileşenleri olarak 28 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’da Vilayet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve kitlesel basın açıklaması olacak. 29 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Atatürk Bulvarı üzerinde yapılacak olan Cumhuriyet Bayramı resmi geçit törenine, yine Eskişehir Cumhuriyet Güç Birliğini oluşturan Demokratik Kitle Örgütleri ile katılacağız. 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 15.00’de Vilayet Meydanı’nda toplanarak halkımızın katılımı ile 100. yıl yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Yürüyüşümüzün sonunda ise İsmet İnönü 2 Caddesi üzerinde, Tepebaşı Belediyesi tarafından yaptırılan 100. Yıl Anıtı açılış törenine hep birlikte katılacağız.” 
Eskişehir halkını tüm etkinliklere davet eden Taşar, önümüzdeki hafta tüm yurttaşların evlerini, balkonlarını, pencerelerini; tüm esnafa ise iş yerlerinin vitrinlerini bayraklar ve Atatürk ile donatma çağrısında bulunarak Cumhuriyete sahip çıkıldığını ve ilelebet yaşatılacağını tüm dünyaya duyuracaklarını söyledi.

Editör: Mustafa YILDIRIM