Görsel Arşiv 

Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

Resmi Gazete’nin   yayımlanan 8119 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak’ta toplam 6 milyon 74 bin 411 metrekare orman arazisi orman dışına çıkarıldı. Orman dışına çıkarılan arazilerin 4 milyon metrekarelik kısmı Bursa’da yer alıyor. . Ocak 2021’de yapılan düzenlemeyle üzerinde yerleşim yeri bulunan yerler ile yerleşim yeri oluşturulması uygun olan, taşlık, kayalık, verimsiz ve fiilen orman vasfı taşımayan yerler orman sınırları dışına çıkarılmasının önü açılmıştı

Resmi Gazete’de   (19 Ocak 2024) yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarında, ilgili alanların iki katından az olmamak üzere, devlete ya da Hazineye ait taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı kaydedildi.

 

Kararın ekinde yer alan verilere göre orman dışına çıkarılacak en fazla arazi 4 milyon 9 bin 459 metrekare ile Bursa’da yer alıyor. Karara göre Bingöl’de 940 bin, Manisa’da 664 bin, Kütahya’da 390 bin, Kocaeli’nde 25 bin, Tokat’ta 15 bin, Kastamonu’da yaklaşık 6 bin, Sinop’ta 7 bin, Muğla ve Konya’da yaklaşık 7 bin, Eskişehir’de 945, Zonguldak’ta ise 346 metrekare orman arazisi orman dışına çıkarılacak. Bu illerde orman dışına çıkarılacak orman arazisi toplamı 6.074.411 metrekare büyüklüğünde.

Editör: Mustafa YILDIRIM