Eskişehir Tanıtım Grubu Koordinatörü Oral Büyüksarı’nın davetlisi olarak Eskişehir’e gelen Moldovalı Sanatçı LeonidaTimuş, Yeni Yıl etkinliğinde 7 dilde ‘Mutlu Yıllar’ ve ‘Barış’ söyledi.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğba Şen türkülerle geceye renk katarken bağlama sanatçısı Murat Can Ulu’da sazıyla sanatçılara eşlik etti. Gecede konuşan ETG (Eskişehir Tanıtım Grubu) Koordinatörü Oral Büyüksarı, “Biz Eskişehir Tarihi Kum Kahvecisi Cengiz Aytmatov Müzesi’nde güzel bir program gerçekleştirdik. Tabiki bugün burada Dünya’ya bir mesaj vermek istiyoruz. Çünkü Dünya Sanatçısı LeonidaTimuş aramızda. 7 dil konuşabiliyor. 20 dilde de şarkı, ilahi söyleyebiliyor. Ve yeni yılakendisinin 7 dilde “mutlu yıllar” mesajı ve “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünü Türkçe ve İngilizce ifadeleri ile gireceğiz. Bu Dünya mesajını kendisinden almak istiyoruz.“ dedi.

OEDAŞ Ve Türk Telekom’dan Başkan Ataç’a Ziyaret OEDAŞ Ve Türk Telekom’dan Başkan Ataç’a Ziyaret

Moldovalı Sanatçı LoenidaTimuş, Eskişehir’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek “Şuanda yeni yılı kutlamak için Cengiz Aytmatov Müzesi’ndeyiz. Buradan tüm Dünya’ya barış mesajı vermek için geldik. ‘Sevelim Sevilelim’ şiarı olduğu gibi Yunusumuzun söylediği gibi ‘Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz”. Bu zamanlarda gerçekten bu söyleme daha çok ihtiyacımız var. Eskişehir’den özellikle herkese mutlu yıllar diliyoruz. Ve Tüm 7 dilde ‘mutlu yıllar’ diliyoruz. ‘Yurtta Barış, Dünya’da Barış hem Türkçe hem İngilizce olarak diliyoruz. 2024 hoş geldin, kalplerimize, hayatlarımıza mutluluk ve sağlık diliyorum hepinize. Unutmamamız gerekiyorki; Filistinli Müslüman Kardeşlerimizin bize şuan çok ihtiyaçları var. Ve onlar için barış istiyoruz, Onlar için artık savaşın durmasını istiyoruz. Tüm Dünya’da artık barış olsun. 2024’ün en büyük hediyesi bize BARIŞ olsun inşallah.” Şeklinde konuştu.

Şair Caner Şahin, Şehitlerimiz için yazdığı şiiri okuması etkinlikte duygusal an yaşattı. Programdamisafir olarak yer alan TRT Sunucularından İlker Gültekin okuduğu şiir ile geceye renk kattı. Türküleri Türkçe ve İngilizce seslendirerek düet yapan Tuğba Şen ile LeonidaTimuş, izleyecilerden büyük beğeni aldılar. Cengiz Aytmatov Müzesi’nde bulunan konuklaryeni yıla 7 dilde ‘Mutlu Yıllar’ ve başta Filistin olmak üzere 2024 yılında Tüm Dünya’da barışın hakim olması dilekleri ile girdiler.

Program sonunda Oral Büyüksarı, etkinliğe katılan bütün herkese teşekkürlerini iletirken,”Programımızı sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınladık. Dünyanın pek çok yerinden Eskişehir sevdalısı dostlarımız bizi izlediler ve selamlarını söylediler. Bu anlamlı etkinlikte bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Geceye renk katanlar sanatçılarımızLeonidaTimuş, Tuğba Şen ve Murat Can Ulu’ya şükranlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM