Basın açıklamasına Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yanı sıra Türkiye Gazeteciler Sendikası Eskişehir temsilciliği, Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir temsilciliği, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri de destek verdi.

“CEZAEVİNDEKİ 24. GÜNÜ”

Basın açıklamasını yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi Okurları Eskişehir Sözcüsü Cihan Taşar, gazeteci Barış Pehlivan’ın haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevindeki 24. Günü ve 5. Kez cezaevine girmesi olduğunu hatırlatarak söze başladı. Taşar; “Denetimli serbestlik isteği yanıtlanmayan Barış Pehlivan, cezaevine girmek zorunda kaldı. Katiller, hırsızlar, tecavüzcüler, dolandırıcılar bu yasadan yararlanarak sokaklarda elini kolunu sallayarak dolaşırken, gazetecilik yapmaktan başka suçu olmayan gazeteci Barış Pehlivan Silivri Cezaevinde tutuklu.” açıklamasında bulundu.

Güçlendirme mi, zayıflatma mı? Güçlendirme mi, zayıflatma mı?

HUKUK, İKTİDARIN BASKISI ALTINDA

Gazetecinin gerçek görevinin, halkın gerçekleri öğrenme çabası olduğunu vurgulayan Taşar, gazeteci Barış Pehlivan’ın gerçekleri yazdığı için, doğru gazetecilik yaptığı için hapiste olduğunu söyledi. Taşar; “Hukuk, iktidarın baskısı altında gerçek gazetecileri cezalandırmakta, intikam almaktadır. Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Cumhuriyet Gazetesi Okurları olarak, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Pehlivan’ın haksız hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulmasını protesto ediyor ve gerçek adaletin, hukukun uygulanarak denetimli serbestlikten yararlandırılmasını talep ediyoruz.” şeklinde çağrıda bulundu.

GAZETECİLERE GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR

Bir ülkede adalet çürüdüğünde, devlet de çürür diyen Taşar, devletin tüm yurttaşlara karşı adaletli olmak zorunda olduğunu ve hukuksal haklarını kullanmalarına da eşit bir şekilde izin vermesi gerektiğinin altını çizdi. Taşar; “Barış Pehlivan, eminiz ki daha önceki cezaevleri deneyiminde olduğu gibi bu 8 aylık süreyi de içeride yatar ve tamamlar. Cezaevinden de yeni kitaplarla, üreterek çıkar. Bu hukuksuzluk, sadece Barış Pehlivan’ın cezaevinde yatıp yatmama meselesi değildir. Hukukun ayaklar altına alınması, adaletin gasp edilmesi, gerçek gazetecilere bir gözdağıdır.” dedi.

Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler, vatan severler olarak Gazeteci Barış Pehlivan’ın yanında olduklarını ifade eden Taşar, Eskişehir’den Silivri’ye dayanışma duygularını ilettiklerini söyledi.

Editör: Mustafa YILDIRIM