Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Doğa Fotoğrafçılığı Gezisinde fotoğrafçılar, Çatacık Ormanı, Sorkun ve Gürleyik Şelalesi üçgeninde gün birbirinden özel karelere imza atarak unutulmaz bir gün yaşadı.

50 fotoğrafçının katıldığı gezide ilk durak, Sündiken Dağları Çatacık Ormanı oldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait Kızıl Geyik Üretme ve Gen İstasyonu’nda görevli ‘geyik dostu’ olarak tanınan Zekeriya Soğuk’un eşliğinde ve rehberliğinde kızıl geyiklerin fotoğraflarını çeken fotoğrafçılar, sevimli hayvanlara bu kadar yaklaşmanın tadını çıkardı.  Daha sonra yeniden yola koyulan Eskişehirli fotoğraf tutkunlarının ikinci durağı,  el sanatı çömlekçiliğin neredeyse tüm köy tarafından gerçekleştirildiği Sorkun oldu. Fotoğrafçılar çömlek yapımında kullanılan çamurun hazırlanması, çömlek ustaları Hava Ünsal ve Hatice Taşkın’ın elinde biçimlenen kapların vücut bulmasını, fırınlarda pişirilme aşamalarını büyük bir merakla en iyi açıdan fotoğraflamak için uğraş verdiler.

Son olarak, doğal güzelliğiyle tanınan Gürleyik Şelalesi’ne giden fotoğrafçılar, uzun pozlama yaparak suyun akışını karelerinde süt gibi yapmanın mutluluğunu yaşarken, bölgede bulunan tarihi değirmende organik unun hazırlanışını da kadrajlarına sığdırdı. Günün sonunda güzelliklere tanık olmanın mutluluğuyla yorgunluklarını unutan fotoğrafçılar, kendilerini bilgilendiren uzman rehber Hakan Öncü’ye ve geziyi hazırlayan ekibe teşekkür ederek, “Eskişehir’in bir sanat şehri olmasına imza atan ve tüm bu olanakları bizlere sağlayan Başkan Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ederiz. Bizim çok güzel bir tecrübe oldu. Tüm görevlilere emekleri için teşekkürlerimizi sunarız” dediler.

Editör: Mustafa YILDIRIM