Türkiye’de bugüne kadar yaşanan tüm doğal afetlerde yaraları sarmak için en ön safta yer alan Türk Madencilik Sektörü, bu depremde de çok sayıda mucizeye imza attı.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Eskişehir Madencilik Kümesi Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Metin Çekiç, Eskişehirli madenciler olarak deprem felâketinin yaşandığı ilk andan itibaren ellerindeki bütün imkânları seferber ederek bölgeye destek verdiklerini söyledi.

Son yüzyılın en büyük felâketinin yaşandığını üzülerek belirten Başkan Çekiç, açıklamasında şunları kaydetti: 

VAKİT KAYBETMEDEN ‘KRİZ MASASI’ OLUŞTURULDU

“Türkiye’mizin ve milletimizin kalbi 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04.17’den bu yana Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin yaşandığı 11 ilimizde atıyor. Maalesef, son yüzyılın en büyük felâketini yaşadık.

Yüreklerimizi yakan deprem felâketinin ardından madencilik sektörü olarak ivedi şekilde kriz masası oluşturarak harekete geçtik. Depremin hemen ardından derneğimizin yönetim kurulu üyeleri ve üye şirketlerimizle birlikte Eskişehir Valiliği ve AFAD’la bilgi alışverişinde bulunduk. Akabinde, EMKD olarak üyelerimizle birlikte arama-kurtarma ekiplerimizi ve iş makinalarımızı valiliğimizin koordinasyonunda acil şekilde bölgeye sevk ettik. Bunlara ek olarak, üye şirketlerimizin bünyelerindeki profesyonel arama-kurtarma ekiplerini bölgeye yönlendirmemizin yanı sıra; ısıtma cihazları, yiyecek, giysi, çadır, acil ihtiyaç malzemeleri gibi birçok malzemeyi de deprem bölgesine ulaştırdık. Bu yardımlar peyderpey devam edecek inşallah. Eskişehirli madenciler olarak bu süreçte elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz.    

YARALARIMIZI SARMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞMA VAKTİ

Deprem bölgelerinde kamu ve özel sektörden toplam 10 binden fazla madenci kardeşimiz görev aldılar. Gözlerini kırpmadan kendi hayatlarını riske atarak, insanüstü bir çabayla sayısız canımızı enkaz altından kurtaran madencilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Hakları ödenmez. Allah hepsinden razı olsun. Şimdi, bir taraftan kayıplarımızın yasını tutarken, diğer taraftan da yaralarımızı sarmak için gece gündüz demeden çalışma vakti. Bizleri bekleyen zor günleri ancak ve ancak dayanışma ile aşabiliriz. Madencilik sektörü olarak yaraları sarmak için tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Üzerimize düşen ne görev varsa yerine getirmeye hazırız.  

Gerçekten yüreğimdeki üzüntüyü anlatacak kelimeleri bulamıyorum. Depremde hayatlarını kaybeden canlarımıza tekrardan yüce Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifâlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Editör: Mustafa YILDIRIM