Odunpazarı Ziraat Odası’nın “Üretici Market” adını verdiği uygulamayla hiçbir aracı olmadan tarladan toplanan taze meyve ve sebzeler uygun fiyatlarla halka sunulacak. Üretici Market’in ilk müşterileri ise Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, Eskişehir İl Tarım Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ve Eskişehir Yaz Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç oldu.

Amacımız Eskişehirlilere Ucuz Meyve ve Sebze Yedirmek

Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu; “Bölgemizdeki üreticilerin ürettiği malların taze ve günlük şekilde çok uygun fiyatlarla aracıyı ortadan kaldırarak Eskişehirli tüketiciye yedirmek istediğimiz bir uygulama bu. Bu daha başlangıç. Şehir merkezinde de 1-2 noktada bu tür üretici marketlerin açılması için çalışma yapıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşım zor, ama şehir merkezinde kolay olduğu için bir satış noktası daha açmayı planlıyoruz. Eskişehir halkına daha ucuz ve kaliteli ürün yedirmek için uğraşacağız. Pazar fiyatlarına göre yüzde 25 daha ucuz satış yapacağız. Çünkü biz aracıyı kaldırdık.” dedi.

Vatandaşların en büyük sıkıntısının aracıların araya girmesi nedeniyle fiyatların yüksek olması olduğunu söyleyen Eskişehir Yaz Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç; “Üreticilerden ürünleri makul fiyatlardan alarak vatandaşlara satacaklar. Şehir Merkezi'nde bu tarz bir satış noktasının açılmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Üretici Market uygulamasının diğer ziraat odalarına da örnek olması gerektiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş bu uygulama ile hem üreticilerin hem de taze ürünlerle buluşacak halkın kazanacağı ifadesinde bulundu.

Sivas, İstanbul, Eskişehir Hızlı Tren yolculuğu başladı Sivas, İstanbul, Eskişehir Hızlı Tren yolculuğu başladı

Üretici Market haftanın 7 günü sabah 08.00 ile akşam 21.00 arası açık olacak.

Editör: Mustafa YILDIRIM