Kaynak: İsmail Yetim
58 sezonda 23 başkan görev yaptı
58 sezonda 75 teknik direktör görev yaptı
58 sezonda 155 antrenör görev yaptı
58 sezonda 677 futbolcu forma giydi
58 sezonda 461 transfer yapıldı
58 sezonda 216 alt yapı ve Eskişehir doğumlu sporcu forma giydi
Eskişehirspor’da 58 yıllık tablo: Yüzlerce isim, tek arma
Türk futbolunun köklü kulüplerinden Eskişehirspor, 58 sezondur profesyonel liglerde mücadele ediyor. Kırmızı Şimşekler’in bu uzun tarihindeki yönetici, teknik adam ve futbolcu sayıları dikkat çekici seviyelere ulaştı.
Gazeteci İsmail Yetim’in derlediği verilere göre Eskişehirspor’un 58 sezonluk serüveninde;
-
23 kulüp başkanı,
-
75 teknik direktör,
-
155 antrenör,
-
677 futbolcu görev yaptı.
461 transfer, 216 yerli yetenek
Kulüp tarihine geçen bir diğer çarpıcı istatistik ise transfer sayısı. Eskişehirspor, bugüne kadar tam 461 futbolcu transfer etti. Buna karşılık, altyapıdan yetişen ya da Eskişehir doğumlu olup forma giyen 216 yerli oyuncu, camiaya damgasını vurdu.
Bu rakamlar, kulübün hem dış transferlere hem de yerli yeteneklere ne kadar önem verdiğini ortaya koyuyor. Özellikle son yıllarda altyapıdan yetişen oyuncuların profesyonel kadrolarda daha fazla yer bulması dikkat çekiyor.
Yönetim ve teknik değişimler de dikkat çekiyor
Eskişehirspor, 58 sezonda 23 farklı başkan tarafından yönetildi. Kulübün teknik direktör koltuğuna ise bugüne kadar 75 farklı isim oturdu. Bu da yaklaşık her sezon birden fazla teknik adam değişikliği yaşandığını gösteriyor.
Antrenör sayısının 155’e ulaşması, hem A takım hem de altyapı düzeyinde geniş bir teknik kadronun görev aldığını gösteriyor.
Köklü bir miras, umut dolu bir gelecek
Eskişehirspor’un bugüne kadar formasını giyen 677 futbolcu, kulüp tarihine katkı sunarken, bu rakamlar aynı zamanda kulübün geniş bir futbolcu havuzuna sahip olduğunu gösteriyor.
Kırmızı-siyahlı camianın önümüzdeki süreçte, istikrarlı yönetim, güçlü altyapı ve bilinçli transfer politikalarıyla daha sağlam adımlar atması bekleniyor.





