Eskişehirspor Projeler ve Kurumsal Gelişimden Sorumlu Asbaşkan Özgür Marankoz, Eskişehirsporun hayata geçirdiği projeler hakkında son bilgileri paylaştı. Göreve gelir gelmez fabrika projesi için kollarını sıvadıklarını söyleyen Marankoz bu projenin Eskişehirspor için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Gündemde yer alan tüm projeler ile ilgili son durumları değerlendiren Marangoz ayrıca Damat firması ile sponsorluk konusunda anlaşma yapıldığını ilk kez duyurdu.

“O PROJELER İÇİN HALA ÇOK İSTEKLİYİZ”

Göreve geldikleri günden beri üzerinde çalıştıkları önemli projelerde ülke gündeminden dolayı yol kat edilemediğini söyleyen Marankoz, “O günlerde 2-3 tane çok önemli projemiz olduğuna dair açıklama yapmıştık. Düzenlenen basın toplantılarında sürekli bu projelerden bahsettik. Ancak devam eden süreçte ülkemiz için üzücü gelişmeler yaşandı. Şehit haberleri, depremler derken bir de tüm dünyayı etkileyen sarsıcı bir pandemi dönemi yaşadık. Bu sebeple projelerimizin hayata geçmesi konusunda aksamalar yaşandı. Bu projelerin tamamı resmi kurumlar odaklı projeler olduğu için biz tüm görüşmeleri yaptık ve beklemeye geçtik. Yönetim kurulu olarak kulübümüz adına tüm hazırlıkları yaptık ve hazırladığımız sunumları ve raporları resmi kurumlara ilettik. Bu projelerin hayata geçmesi için hala çok istekliyiz. Kulübümüze kalıcı gelirler sağlayacak bu projeler gerçekten büyük ve önemli projeler. Şu an için beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.

D’S DAMAT ŞIKLIĞI GELİYOR

D’S Damat ile ilgili yapılacak anlaşma ile ilgili bilgi veren Marangoz, “Dünya erkek modasının lider markalarından D’S Damat, Türkiye’de ve dünyada spora ve sporcuya verdiği desteği Eskişehirsporumuz ile sürdürüyor. D’S Damat, Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig’de mücadele eden takımımızın sporcuları, teknik ve idari kadroları için markanın sürdürülebilir moda anlayışı hedeflerini de destekleyen özel bir koleksiyon hazırlayacak. Kulüp Başkanımız Sayın Mustafa Akgören ile Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Osman Arar’ın katılacağı protokol imza töreni, 5 Mart Cuma günü Eskişehir Yeni Stadyumu’nda gerçekleşecek”dedi.

CORENDON FİRMASI İLE GÖRÜŞÜYORUZ

“Geçtiğimiz aylarda Corendon firması ile güzel bir işbirliği” yaptık diyen Marankoz, “Kendileri Ocak ayında bizim kamp masraflarımızı karşıladılar. LED panolarına reklam verdiler. Muhtemelen bu yaz döneminde de sponsorumuz olacaklardır diye tahmin ediyorum. Farklı reklamlar için de kendileri ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

“ALTYAPIMIZ, KENDİ EKONOMİSİNİ YARATTI”

Marangoz, “Fabrika” projesinin kendileri için en kıymetli proje olduğunu aktararak, “Kurtuluşun altyapıda olduğuna inanıyoruz. Altyapıda kurduğumuz sistem sayesinde artık altyapı kendi ekonomisini oluşturup kendi kendine yetebilir hale geldi. Hatta şunu da ekleyebilirim. Genelde futbol kulüplerinde A takımdan altyapıya para aktarılıyordu. Bugün akış yönü terse çevrilebilir hale geldi diyebilirim. Bugün itibariyle altyapımızda görevli antrenör ve personellerimizin alacağı bulunmamaktadır. Futbol akademimiz, pandemi olmasaydı çok daha büyük bir ekonomi oluşturabilirdi ama bu sıkıntılı yıla rağmen başarılı oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalama aşamasındayken pandemi araya girdi. Normalleşme süreci ile birlikte bu protokolü de hayata geçireceğiz. Şehrimizin üniversiteleri ile de işbirliği protokolleri yapıldı, üniversitelerimize de gösterdikleri hassasiyet için buradan teşekkür etmek isterim. Öte yandan futbol akademimizin mahallelere yayılma süreci de başlıyor. Fabrika projemiz maddi getiriler dışında, Eskişehirli genç yeteneklerin Eskişehirspor’a, yüksek Eskişehirspor bilinci ve aidiyetinin gençlerimize kazandırıldığı bir proje haline gelecek” ifadelerini kullandı.

“SPONSOR FİRMALARIMIZA TEŞEKKÜRLER”

 Güncel sponsor firmalar hakkında da bilgi veren Özgür Marankoz, “Şu anda ETİ, Vestel, Zorlu Enerji, Özel Gürlife Hastanesi, Nadll, Corendon, Bitci, Damat, Doğruluk Sağlık Grubu ve SSN Sports firmaları kulübümüzün resmi sponsorları. Bunların dışında stadyumdaki led ekranlarımıza reklamlar veren firmalar da var. Özellikle pandemi günlerinde kulübümüze destek veren tüm sponsorlarımıza teşekkür ederiz” dedi. “SİYAH KIRMIZI TARAFTAR ÜRÜNLERİ MAĞAZASI” Taraftarların sabırsızlıkla beklediği Siyah Kırmızı mağazasının da kısa sürede hizmete açılacağını söyleyen yöneticimiz, “Siyah Kırmızı ismini verdiğimiz mağazamız hazırlanıyor. Hazır hale geldiğinde taraftarımızın hizmetine sunulacak. Taraftarlarımızın kulübümüzün lisanslı ürünlerini Siyah Kırmızı mağazamızın yanı sıra dijital ortamda da satın alabilecek. Bir alışveriş sitesinden satış yapmak için görüşüyoruz. O site üzerinden de satışlarımızın olmasını istiyoruz. Ayrıca kısa bir süre içerisinde yayın hayatına başlayacak olan mobil uygulamamız üzerinden de taraftarlarımız lisanslı ürünlerimizden satın alabilecekler. Mobil uygulamamız üzerinden taraftarlarımız Eses Token ile ürünlerimizden satın alma imkanına sahip olacaklar. Mümkün olan en kısa sürede gelişmeleri olumlu olarak sonuçlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“YENİLİKÇİ VE VİZYONER PROJELER DESTEK BULACAKTIR”

“Sponsorluk görüşmesi yaptığımız firmalar Eskişehirspor’un çok büyük bir kulüp olduğunu sürekli dile getiriyor” diyen Marankoz, “Kulübümüz hangi durumda olursa olsun, hangi ligde olursa olsun çok büyük ilgi görüyor. Ortaya yenilikçi ve vizyoner projeler koyulduğu sürece de her zaman destek bulmaya devam edecektir. Kulübümüze yurt içi ve yurt dışından önemli derecede bir ilgi var. Sponsor firmaların ve proje paydaşlarımızın bize karşı olumlu yaklaşımları yönetim kurulu olarak bizim şevkimizi artıyor. Bu görüşmeler ve çalışmaları yaparken şunu çok net bir şekilde görüyoruz ki ; kulübümüzün borcu, değerinden çok değil. Eskişehirspor Eskişehir’in en büyük markasıdır. Bu markaya yakışır bir güven ortamı da sağlandı. İnsanlar ekonomik anlamda mutlu olduğunda bu ortamın geri dönüşü de güven duygusu oluyor. İnsanlar verdikleri paranın nereye gittiğini görüyor.” dedi.

“TARAFTARIMIZIN SESİNE KULAK VERİYORUZ”

Taraftarların sesine kulak verdiklerini kaydeden Marangoz, “Sosyal medya yoluyla, mail yoluyla ve hatta sokakta bize fikir sunan herkesi dinliyoruz. Elimizden geldiğince tüm geri dönüşleri değerlendiriyoruz. Kulübümüzün resmi internet sitesine bize katılın sekmesi entegre edildiğinin altını çizen yöneticimiz, “Sekmeye tıklayanlar ‘Projem Var, İnsan Kaynakları ve Üyelik Başvurusu’ alt sekmeleri ile karşılaşacaklar. Projem Var sekmesini tıklayanlar kişisel bilgilerini girdikten sonra projelerinin kısa bir özetini bize ulaştırabilecekler. Mantıklı ve uygulanabilir olanlara geri dönüş yapacağız. Taraftarlarımızın sesini en çok ciddiye alan yönetim kurullarının başında geldiğimizi düşünüyorum. Fidan bağışı kampanyası da bunun en güncel örneğidir. Sosyal medyada Çağıl Kaya isimli taraftarımızın yapmış olduğu paylaşımı ilk yönetim kurulu toplantısında gündeme getirdik ve çalışmalara hemen başladık. Çağıl Kaya’ya da buradan bu güzel düşüncesi için teşekkür etmek istiyorum” dedi. Kulübümüzde çalışmak isteyen taraftarlarımız da kulübümüze iş başvurusunu resmi sitemiz üzerinden ulaştırabileceklerini söyleyen Özgür Marankoz, “Bize Katılın sekmesinin içerisinde bulunan ‘İnsan Kaynakları’ alt sekmesine tıklayarak formu doldurup onaylamaları bize ulaşmaları için yeterli olacaktır. Orada gönüllü veya maaşlı çalışmak istediklerini belirten bir bölüm de bulunuyor. Kulübümüze üye olmak isteyen taraftarlarımız için de ‘Bize Katılın’ sekmesinin içerisinde bulunan ‘Üyelik Başvurusu’ bölümü var. Kulübümüze üye olmak isteyenler oradan başvuru formunu indirip, çıktı alarak kulübümüze gelebilirler” ifadelerini kullandı.

“FİDAN KAMPANYASI ÇOK HIZLI GELİŞTİ”

Marangoz, fidan kampanyası projesinin çok hızlı geliştiğini de ekleyerek, “Tüm hazırlıklar tamamlanmadan bu tarz projeleri taraftarlarımıza duyurmayı istemiyoruz. Ancak taraftarımızdan gelen bir proje olduğu için herkesin gözü önünde gelişmeler devam ediyor. SMS firmaları ile görüşüyoruz. Buradaki yüksek orandaki komisyonlardan dolayı biraz çekincemiz bulunuyor. Kredi kartı ile de bağış almak istiyoruz. Firmalar ile bu konuda temas halindeyiz. Birkaç farklı yöntem daha var onlar üzerinde çalışıyoruz. Resmi internet sitemizden veya yeni kuracağımız bir internet sitesi üzerinden taraftarlarımızın kampanyayı online olarak takip edebilecekleri bir sayaç eklemek istiyoruz. Kusursuz bir proje olması için biraz zamana ihtiyacımız var”

“E-GAZETE BİLGİLENDİRME AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

“Eskişehirspor Gazetesi bizim sürekli gündemimizde olan bir projeydi” ifadelerini kullanan Özgür Marankoz, “Başkanımız bir basın toplantısında dergi çıkarmak istiyoruz demişti. O düşünceyi haftalık gazeteye uyarladık. Günümüzde herkes teknoloji ile yaşıyor. Taraftarımızın da en doğru bilgileri, resmi bir kaynaktan alması gerekiyordu. Pandemi nedeniyle sık ve düzenli olarak basın toplantısı düzenleyemiyorduk. Böyle bir çözüm bularak taraftarımızı düzenli olarak bilgilendirebiliriz diye düşündük. Ücretsiz olması çok önemli bir detay. İlk sayıdan olumlu geri dönüşler aldık. Dijital gazetemize de aldığımız reklamlar sayesinde kulübümüze maddi kaynak yaratabiliyoruz. Reklam vermek isteyen firmalar da kulübümüzle iletişime geçebilirler” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ SADECE FUTBOLU ÖĞRENMİYORLAR”

Bir kız çocuğu babası olan Marangoz, kızının da fabrika bünyesine dahil olmasıyla ilgili; “Yönetim kurulu olarak hemen hemen tüm Fabrika antrenmanlarını saha kenarından takip ediyorduk. Bir gün 3 buçuk yaşındaki kızımla beraber izlerken antrenmana katılmasını istedim. Fabrika projemizde cinsiyet ayrımı yok. Kızımın antrenmanda çekilen fotoğrafları paylaşınca diğer aileler de kız çocuklarını antrenmanlara getirmeye başladı. Keşke şartlarımız daha iyi olsa da Kadın Futbol Takımı ya da farklı branşlar kurabilsek. Bu çocuklar akademide sadece futbol öğrenmiyorlar. Paylaşmayı, arkadaşlığı sıra beklemeyi öğreniyorlar. 3 buçuk yaşında bir çocuğun topa vurmayı öğrenmesini beklemiyoruz. Orada bir grup halinde hareket etmeyi, bir eğitmenin direktiflerini nasıl uygulayabildiğini görmek çok keyifli. O çocuğun eve gittiğinde anlattıklarını dinlemek paha biçilemez bir duygu. Bu işin uzmanı olmasam da bir baba olarak çok net bir şekilde söyleyebilirim ki akademimiz aynı zamanda küçük yaştaki çocuklarımız için aktivite niteliği de taşıyor” dedi.

“MOBİL UYGULAMAMIZ GELİYOR

Eskişehirspor’un lisanslı mobil uygulamasının yayın hayatına başlayacağı açıklamasını yapan Marankoz, “Bitci Teknoloji firması ile mobil uygulamamızın hayata geçirilmesi ile alakalı bir işbirliği yaptık. Taraftarımız mobil uygulamayı kullanarak Eses Token alabileceği gibi, takımımız ve kulübümüzle ilgili içeriklere de rahatlıklar erişebilecek. E-Gazetemizi okuyabilecek. Kulübümüzün hazırladığı özel içerikleri görebilecek. Kulübümüzün lisanslı ürünlerini satın alabilecekler” ifadelerini kullandı.

“ESES TOKEN İÇİN İLGİ ŞİMDİDEN YOĞUN”

Marankoz, Eses Token konusu duyulduğundan beri çok yoğun bir ilgi gördüklerini belirtirken, “Eskişehirspor’a değer katacak bir projeyi daha hayata geçirmek üzereyiz. Dijital para, projemiz kulübümüze önemli gelirler sağlayabilecek bir proje. Yönetim kurulu toplantılarında sürekli gündeme geldi. Pandemi nedeniyle biraz rötar da yaptı. Ama yine de sanal para konusunda en hızlı hareket eden spor kulüplerinden birisi olduk. Gerek camiamız gerekse yatırımcılar tarafından ilgi görmeye başladı bile. Bitci firması formamızın kol kısmına sponsorluk desteği de verdi. 4-5 farklı marka arasından yerli olmasından ve çizdiğimiz yol haritasında mutabık kalmamızdan dolayı Bitci’yi seçtik. 3 Mart’ta düzenleyeceğimiz lansman ile tüm detayları kamuoyu ile paylaşacağız. 8 Mart Pazartesi günü de ilk arz, taraftarımız ve yatırımcılarla buluşacak” dedi.

“LINKEDIN HESABIMIZ YAYINDA”

Dahil olduğumuz sosyal medya platformlarımıza bir yenisini daha ekledik diyen Marankoz, “Profesyonel iş ağı platformu LinkedIn sayfamızı oluşturarak aktif hale getirdik. Bu platformda profesyonel olarak yaptığımız işleri, projeleri, sosyal sorumluluk işbirliklerini paylaşarak potansiyel sponsorlarımıza ulaşabileceğiz. Kulübümüze değer katacağını düşünüyorum. Taraftarlarımız bu hesabımızı takip ederse seviniriz. O hesabı da aktif olarak kullanacağız” cümlelerini kullandı.

 “SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE İŞBİRLİKLERİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Eskişehirspor’un şehrimizin en büyük markası olduğu kadar en büyük sivil toplum kuruluşu da olduğunu söyleyen Marangoz, “Diğer sivil toplum örgütleri ile her zaman işbirliği yapmaya hazırız. Sokak hayvanları konusunda da, doğayı koruma konusunda da elimizden geleni yapmak istiyoruz. İnsanlarda farkındalık yaratacak her türlü fikre ve projeye sıcak bakarız. İnsan önce şehrinin, sonra da ülkesinin milliyetçisi olmalı. Bu şehre ait her şeyi çok seviyoruz. Sokaktaki kedisinden, ağacına kadar” sözleriyle ise sivil toplum kuruluşları ve taraftarımıza tüm projelerini kulübümüzle paylaşmaları konusunda çağrı yaptı.

Kaynak Eskişehirspor gazetesi

Editör: TE Bilişim