Modern Yaşamın Getirdiği Huzur Modern Yaşamın Getirdiği Huzur

Anemon Otel’de gerçekleşen ‘Alışveriş Festivali’ konusuna açıklık getiren Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ekrem Birsen, “
Geçtiğimiz günlerde Anemon Otel’in toplantı salonlarında ‘Alışveriş Festivali’ adı altında tuhafiye, hazır elbise, ayakkabı gibi pek çok giyim eşyasının satılmasının ticari hayata büyük zarar vermesi ve haksız rekabet ortamı oluşturması nedeniyle Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nden tepkiler gelmiş ve Valilik iptal kararı vermişti. 

“Firmanın hiçbir yerden izin almamış”
Konuya yönelik konuşan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ekrem Birsen, “Organizasyonu yapan firmanın ne Valilik’ten ne Ticareti İl Müdürlüğü’nden ne de ilgili belediyeden izin almadığını gördük. Bu konuda Eskişehir’de alınan bir karar var. Ticaret Odamız ve Esnaf Odaları birliği ile bu tür organizasyonların yapılmaması tarafındayız. Çünkü kirasını veren, devlete karşı her türlü sorumluluğunu yerine getiren, bu şehirde katma değer üretmeye çalışan esnaf ve sanatkarın ekmeğine, emeğine bir başka şehirden gelerek ortak olmalarına müsaade edemeyiz. Herkes kendi bölgesinde ticaretini genişleterek, kendi ekmeğini, emeğini ortaya koyarak ticaret yapmalıdır.” açıklamasında bulundu. 

“Bu tür organizasyonlara önem vermeyin”
Eskişehir halkına seslenen Birsen, “Oralarda satılan ürünlerin muhatabını bulamazsınız. Muhatabınız Eskişehir’de ticaret yapan yerleşik firmalardır, esnaf ve sanatkarlardır. Ayıplı ürünleri hemen değiştirebilen veya sizin mağduriyetinizi o anda giderebilen Eskişehir’de esnaflık yapan bir yığın insan var. Bu insanlar sizin dostunuz, bu şehre katma değer yaratan kişiler. Dolayısıyla bu tür organizasyonlara halkımızın önem vermemesini istiyoruz.” dedi. 

“Yasağın nedeni uygunsuz, izinsiz alışveriş yapılmasıdır”
Tesettürlü kıyafetlerin satıldığı festivale getirilen yasağın ardından çıkan söylemlere de cevap veren Birsen, “Ne tesettüre ne de tesettürsüz giyinen insanlara bir müdahalemiz söz konusu olamaz. Orada ne satıldığı çok önemli değil. Önemli olan uygunsuz bir şekilde, izinsiz bir alışverişin yapılmasıydı. Bu tür dedikoduları çıkaranlar oradaki eksikliklerini örtmek amacıyla çıkartmaktadır. Bizim tesettürlü kıyafet satılıyor diye oranın kapanmasını istememiz gibi sözü kabul etmemiz mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM