B.E.K.A.’nın Ege Bölgesi Kültür ve Turizm Festivali 92.İEF ile aynı güne geldiği için sinerjisini birlikte paylaşıyor.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde başlayacak Dünyaca ünlü müzisyen, sanatçılar ile yöresel etkinliklerin, gösterilerin yer alacağı festivali, 4 Eylül’de Bornova Aşık Veysel Reakrasyon Alanı’nda sürpriz etkinliklerle sona erecek.

Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisarlıların oluşumu (B.E.K.A.) Ege ve İzmir’deki oluşumu platformun ilk defa düzenleyeceği festival ile; bölgenin yerel problemleri, tarihi, kültür ve turizm dokusunun ele alınacağı ve yöresel lezzetlerini ulusal ve uluslararası boyutta tanıtılması amaçlıyor.

3 Mayıs Milliyetçiler Günü ve Millî Şuurun Uyanışı 3 Mayıs Milliyetçiler Günü ve Millî Şuurun Uyanışı

Festivale ev sahipliği yapacak B.E.K.A Oluşum Platformu’nun Başkanı Oral Büyüksarı ile Ege bölgesi Sivil toplum kuruluşlarının bölge temsilcilerinden oluşan yönetim kurulu ikinci toplantısını Konak Alsancakta’ki Varuna Gezgin’de düzenledi.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde dünyaca ünlü Ahmed Ahmedov ve Leonida Timuş ile Mithat Körler ücretsiz konserleri ile başlayıp, 4 gün yöresel lezzet tadımlarıyla sürecek aynı zamanda da ekonomik anlamda bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak, 92.İEF ile Sinerjisini paylaşma amacıyla ilk defa İzmir’de düzenleniyor.

Basın toplantısında konuşan B.E.K.A. Oluşum Platformu Başkanı Oral Büyüksarı, “B.E.K.A. Bilecik Eskişehir, Kütahya, Afyon illerini kapsayan bölgenin tarihi, kültürel dokusunun ve yöresel lezzetlerinin ulusal ve uluslararası çapta tanıtımının yapılması aynı zamanda ekonomik anlamda bölgenin kalkınmasına da katkıda bulunmak amacıyla İzmir’de yaşayan sivil toplum örgütlerinin katıldığı oluşumdur. ‘İlçemize Geri Dönelim’ sloganıyla yola çıktık. İlçelerimizin yerel problemlerinden, genel bölgesel problemlere kadar her konuya ışık tutacak bir festivale karşınıza çıkıyoruz. Gönülülerimizle düzenlediğimiz festivale bölgeden devlet protokolünü de davet ettik. Festivalden sonra da bölgesel gezilerimiz düzenlenecek. Ücretsiz etkinlik konser ve etkinliklerimize 7’den 70’e tüm Egelileri bekliyoruz.” Dedi.

BEKA Başkan Büyüksarı yaptığı konuşmasında şunlara da değindi, “Yunus Emre söylediği; ” Gelin Tanış Olalım” dedik tanışmak için, Hacı Bayram Veli dediği; “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” dediği gibi dayanışma, Kırım Türkü İsmail Gasıpları dediği ” Dilde Birlik, Fikirde Birlik, işde Birlik” den esinlenerek iş dünyası ve ekonomik birliği sağlamak için bir aradayız.

Öncelikle 1 Eylül’de Dünya Barış Günü olarak yine Yunus’un(Yunus Emre) penceresinden, “Sevelim Sevilelim, Dünya Kimseye Kalmaz” diyerek günü özel bir şekilde kutlayacağız.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Platformun yönetim kurulundan Afyon Şuhut Sarıgedik ilçesinde Akif Çayır’da ilçemizde ki düzeltilmesini gereken yollardan, tarıma kadar bölgesel problemlere, kültürlerden turizme, tarihe ışık tutacak, yöresel lezzetlerin tanıtımına kadar her olaya ışık tutacak aktiviteler konularımızın alt başlıkları olacak.“ diye konuştu.

Basın Toplantısında Başkan Oral Büyüksarı, Zeliha Aydoğmuş, Sultaniye Kızıltunç, Gürsel Hacırecepoğlu, Akif Çayır, Tamer Kiraz, İlyas Çelik, Ali Çakır

Editör: Mustafa YILDIRIM