Tunçer, Eskişehir ile Frankfurt arasında çok güçlü bir bağ kurulduğunu belirterek Başkan Büyükerşen’e bu konuda yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.

 

Eskişehir ile Almanya’nın Frankfurt şehri arasında 23 Nisan 2013 yılında imzalanan kardeş şehir protokolü ile başlayan dostluk köprüsü, yapılan çalışmalarla taçlanmaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Eskişehir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce de yer aldı.

Frankfurt ile Eskişehir’in her yönüyle birbirine çok yakın olduğunu belirten Tunçer, Başkan Büyükerşen’e iki şehir ve iki halk arasındaki her alanda güçlü bir dostluk bağının kurulmasında gösterdiği çaba ve çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Tunçer, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın selamını getirdiğini belirterek, “Sayın Başkan sizlere ‘Yılmaz abime ve sevgili Eskişehir halkına çok selamlarımı iletiniz’ dedi. Frankfurt ile Eskişehir arasındaki bu güzel ve samimi bağ çok değerli” dedi.

Başkan Büyükerşen de Frankfurt ile kardeş şehir ilişkilerinin 10. yıla yaklaştığını belirterek, “Çok güzel bir bağımız var. Hatta bildiğiniz üzere Frankfurt’ta meydana Eskişehir ismi verildi. Sizlere de verdiğiniz destek nedeniyle teşekkür ediyorum. İki şehir halkı her alanda birbirine çok yakın ve çok güzel bir diyalog kurdu. Frankfurt Belediye Başkanı sevgili kardeşim Peter Feldmann’a da teşekkür ediyor, sevgilerimi iletiyorum. Frankfurt ile kardeşlik bağlarımız güçlenerek devam edecek.” dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Büyükerşen ve Başkonsolos Tunçer, Frankfurt’ta Eskişehir ismi verilen meydanın, “Eskişehirplatz” yazılı tabelasıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Editör: Mustafa YILDIRIM