Eskişehir Kent Konseyi Gençlik Çalışma Grubu’nun Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenim gören üyeleri, Temmuz ayında yapılan Kabine Toplantısı sonrasında Tıp Fakültesi 6. sınıf ve Diş Hekimliği 5. sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacağının açıklandığını ve yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından bazı üniversitelerin öğrencilere farklı tutarlarda ödeme yaptığını bazı öğrencilerin ise hiçbir şekilde ödeme alamadığını eleştirerek yetkililere seslendiler.

Yeni yasama dönemi başladıktan sonra Mecliste kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlanan Yasa’nın ardından üniversitelerin öğrencilerine farklı oranlarda ödeme yapmasını eleştiren Eskişehir Kent Konseyi Gençlik Çalışma Grubu’nun Tıp fakülteleri ve Diş Hekimliği fakültelerinde öğrenim gören üyeleri şöyle konuştular:

“Yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonraki ilk maaş ödeme günü olan 15 Kasım'a gelindiğinde ortada tek bir Yasa olmasına rağmen farklı üniversitelerin tıp fakülteleri ve diş hekimliği fakülteleri  tarafından 3 farklı oranda  ödemeler yapıldı.  Örneğin;  Uludağ üniversitesi 5500 TL,  Çukurova, Hatay, Mustafa Kemal, Dokuz Eylül, Tekirdağ Namık Kemal, Yıldırım Beyazıt gibi üniversiteler ise 15 Ekim-8 Kasım arasını 1568 TL, 9-15 Kasım arasını 5500 TL üzerinden hesaplayıp 2300 TL öderken Osmangazi, Ankara, Balıkesir, Sakarya, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversiteleri 1568 TL ödediler. Çoğu diş hekimliği son sınıf öğrencisiyse ne yazık ki sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışarak kendilerine hiçbir ücret yatırılmadığını söylediler. Bizler Eskişehir Kent Konseyi Gençlik Çalışma Grubu olarak bütün üniversitelerimizi 15 Aralık'ta Yasada belirtilen şekilde asgari ücret tutarında ödeme yaparak, aynı eğitimi alan öğrenci arkadaşlarımız arasındaki eşitsizliği gidermeye ve bu sorunu bir an önce çözmeye davet ediyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM