Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Dijital Gençlik Merkezi, gençlere robotik kodlama, yapay zekâ, oyun ve web geliştirme gibi alanlarda ücretsiz eğitim imkânı sunuyor.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğiyle, Avrupa Birliği finansmanıyla hayata geçirilen Dijital Gençlik Merkezi’nde gençleri geleceğin meslekleriyle buluşturmaya devam ediyor.
2025 yılından bu yana hizmet veren DİGEM, özellikle eğitimde ve istihdamda yer almayan gençleri odağına alıyor. Merkezde gençlerin dijital beceriler kazanması, teknolojiye yalnızca tüketici olarak değil, üretici olarak da katılması hedefleniyor.
Ücretsiz eğitim fırsatı
DİGEM’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Eğitimci ve Yazılım Mühendisi Yusuf Kenan Uğur, merkezde robotik kodlama, yapay zekâ, oyun geliştirme, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi farklı alanlarda eğitimler verildiğini söyledi.
Eğitim modüllerinin 15 ile 25 saat arasında değiştiğini ve yaklaşık bir ay sürdüğünü belirten Uğur, şu ifadeleri kullandı:
“Bugüne kadar 30 farklı ders verdik. Piyasa koşullarında yüksek ücretlerle sunulan bu eğitimleri belediyemiz bünyesinde tamamen ücretsiz olarak gençlere ulaştırıyoruz. Başvuru yapmak isteyenler @ebbgenclik Instagram hesabını takip edebilir ve ebbgenclik.com adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir.”
Gençlerden DİGEM’e tam not
Merkezde eğitim alan gençler de DİGEM’in mesleki ve sosyal gelişimlerine önemli katkı sağladığını belirtti.
Yaklaşık altı aydır DİGEM’de eğitim aldığını ifade eden bir kursiyer, yapay zekâya duyduğu ilgi nedeniyle merkeze başvurduğunu, burada önemli bir birikim kazandığını ve arkadaşlarıyla birlikte “Eskişehir AI” projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Genç yazılımcılar, DİGEM sayesinde yeni projeler geliştirme fırsatı bulduklarını, eğitimlerin tamamen ücretsiz olmasının büyük avantaj sağladığını ve merkezin aynı zamanda güçlü bir sosyalleşme ortamı sunduğunu ifade etti.
Kursiyerler, kendilerine bu imkânları sunduğu için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür etti.

