TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Selma GÜDER ve Şube Yönetim Kurulu'nun organizasyonunda Ziraat Mühendisleri Odası'nda yapılan toplantıya;  TEMA Vakfı Çevre Politikaları ve Proje Koordinatörü Çevre Mühendisi Onur KÜÇÜK, Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) Başkanı Sadık Yurtman, TMMOB Eskişehir İKK(İl Koordinasyon Kurulu) Sekreteri Yahya Kaya ve Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir şubesi  kurucuları ve geçmiş dönem yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

İç Anadolu'nun Akdeniz'i olarak bilinen Mihalgazi ve Tepebaşı ilçeleri sınırında yer alan Alpagut, Atalan, Tekeciler mahallelerinin bulunduğu Orta Sakarya Havzası; tarım, orman, ekosistem, arkeolojik varlıklar, su kaynakları, ÇED raporunun içeriği dikkate alınarak, farklı dinamiklerle değerlendirildi. 

Yapılacak çalışmalarda halkın doğru ve özgür karar vermesinin, bilgilendirilmesinin önemli olduğu tüm katılımcılar tarafından vurgulandı. 

Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Güder; "Altın bir cevherdir. Madenlerimiz dünyamız için önemlidir. Ancak; COVİD-19 pandemisini yaşamış, kayıplar vermiş insanoğlu adına, gerçek cevherimiz toprağımız, havamız, suyumuzdur" dedi. 

Diş hekimlerinden başkan Ünlüce’ye hayırlı olsun ziyareti Diş hekimlerinden başkan Ünlüce’ye hayırlı olsun ziyareti

Tüm ayrıntılarıyla yapılan fikir alış-verişinde;  bölgede yetiştirilen narenciye grubundan, yeşilliklerden, domates ve kapya biberden örnekler masada yer aldı. 

Editör: Mustafa YILDIRIM