Gergi tavan sistemi farklı renk ve desenlerin, olağanüstü teknik yapısı ve özellikleriyle istenen şekle sokulması ile özel alüminyum profillerine ısıtıp, gerilerek uygulanma tekniğidir. İster düz, isterseniz dairesel ya da farklı geometrik boyutlarda uygulanabilir. Ev ve iş yerlerinin tavanları dışında tonoz ve kubbe gibi radyuslu uygulama olanak sağlar. Farklı esneklik ile her projede kendine özel ve farklı tavanlarda özgün tasarım ve şıklık fırsatı sağlar. Gergi tavanların üstüne ankastre aydınlatma armatürleri konulabilir, aydınlatmayı arkadan yaparak soft ışık kaynağı şeklinde kullanılmaktadır.

Gergi Tavan Özellikleri ve Avantajları

Gergi Tavanlar sudan ve nemden etkilenmemektedir. Bakım ve boya gerekmez, kolaylıkla temizlenir. Hafiftir, yangında alev almaz ve hijyenik, insan sağılığına zarar vermemektedir. Gergi tavanlar estetiktir ve UV ışınlarından etkilenmez. Üstüne istediğiniz resim ve desen baskısı uygulanabilmektedir. Çatlama, ayrılma gibi problemler çıkartmaz. İstediğinizde sökülüp tekrardan monte edilebilir. Kısa zamanda ve kolayca montajı yapılmaktadır. Gergi tavanın avantajlarına bakıldığında, bu gibi bir tavanın yalnızca onarım esnasında monte edilememesi oldukça iyidir. Odanın tasarımını yenilemek isterseniz, bunu istediğiniz de yapmak mümkündür. Germe tavan, yanlışlıkla dökülen suyun ağırlığına dayanabilmektedir.

Hızlı döşeme, evinizde büyük tadilat problemleri oluşturmaz. Olağanüstü renkler, kişiye yönelik tasarımlar, yuvarlak kirişli tavanlara ve duvarlara vb. noktalara rahat bir şekilde uygulanır. Bakıma gerek olmaz, yıkanabilir ve evin, mutfağın ve banyonun odalarına yerleştirilir. Gergi tavan modelleri avantajları, alüminyumun gerilmesiyle elde edilen gergi tavan istediğiniz şekle sokulabilmektedir.

Germe Tavan Temizliği Nasıl Yapılır?

Germe tavan son zamanlarda ciddi seviyede popüler duruma gelmiştir. Birçok kişi evini güzelleştirmek ve farklı bir duruma getirmek için bu üründen faydalanma yoluna gitmektedir. Fakat birçok kişinin aklında bu gergi tavanların nasıl temizlendiği soruları yer alır. Bu gergi tavanların önemli özelliklerinden biri de leke tutmamasıdır. Kolay kolay kirlenmemektedir. Kirlenme gibi bir durumda ise çok basit bir yöntem bulunur.

İlk olarak nemli ve yumuşak bir bez bulunması gerekir. Bu bez ile fazla baskı olmadan yumuşak hareketler ile gergi tavanda oluşan lekeyi silmiş olursunuz. Böylelikle lekeden bir iz kalmadığını görürsünüz. Kullanım rahatlığını size sunan bir üründür.

Gergi Tavan Isı ve Ses Yalıtımı Sağlar mı?

Gergi tavan güzel ve estetik olarak bilinmektedirler. Oysa diğer özellikleri de bulunur. Bu ürünler enerji dönüşümü açısından çok olumlu etkiler yaratmaktadırlar. Örnek olarak gergi tavandan yer alan deliklerden giren ses dalgaları, burada toplanıp kendini ısı enerjisine dönüştürmektedirler. Böylelikle ısı yalıtımı sağlanır. Bu özellikte ofisler ve de stüdyolar için, büyük dairelere yönelik çok olumlu neticeler yaratmaktadır. Bu sebeple de birçok kişi hem evinde hem de ofisinde bu ürünleri görmek istemektedir. Olumlu yalıtım yararları dışındaki estetik ve farklı görünüm de modern çağda seçilmesini kolaylaştırmaktadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM