WhatsApp-Image-2022-09-24-at-12.17.09

İki adayın yarıştığı çarşaf liste ile yapılan seçimlerde 98 delegenin oyunu alarak Akyazı başkanlığa devam etti.
Genel Başkan Bilal Çetintaş’ın da bulunduğu olağanüstü genel kurulda yeni aday Mesut Ergin’in konuşması sırasında salonda tansiyon yükseldi, tarafları sakinleştiren Ergin ve Erdal Akyazı, seçimlerin barış içinde geçmesini istedi. İlk olarak söz alan Mesut Ergin, mevcut başkan Akyazı’nın seçilmeden önce verdiği vaatleri yerine getirmediğini, işçinin yanında olmadığını öne sürerek, olağanüstü kongre kararının bir gereklilik sonucu ortaya çıktığını ifade etti.

Ergin, “Verilen sözler tutulmadı, yönetimin değişmesi lazım. Kristal İş’in varlığını işverene sonuna kadar hissettirmek için göreve talibiz. Taban, işçi ne diyorsa sonuna kadar onu yapacağız.” dedi.


Daha sonra söz alan mevcut Şube Başkanı Erdal Akyazı, olağanüstü genel kurulun genel merkezin isteği ile yapıldığını öne sürdü. 10 yıldır Eskişehir’de Kristal İş’i bir araya getirmek istediğini buna engel olanların ise ortada olduğunu söyledi. “Bu Olağanüstü Genel Kurulu isteyen bir tek kişi var o da Genel Başkan Bilal Çetintaş’tır. Hiçbir görev ve yetki sonsuz değildir, artık herkesin bunu anlaması gerekiyor. Bir genel başkan neden Eskişehir’in genel kurullarına müdahale eder” diye soran Akyazı, işçinin hakları için birlikte mücadele etmek için, görevine devam etmek istediğini belirtti. Seçimlerin işçiler için hayırlı sonuçlar doğurmasını dileyen Akyazı, güven tazelemek ve daha iyi hizmet vermek için yola devam edeceklerini ifade etti. 
Kristal İş Sendikası Eskişehir Şubesi Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkan seçilen Akyazi'nin listesi şu isimlerden oluştu:
Şube Başkanı Erdal Akyazı 
Yönetim Kurulu:
Uğur Engin
Hakan Kaya
Eyüp Bulut
Ersin Buğday

gergin-secimde-kazanan-akyazi-oldu2

Editör: Mustafa YILDIRIM