Başkan Ataç, “Tepebaşı Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerini önemsiyoruz. Bu nedenle belediye olarak her zaman sizinle birlikte hareket ediyoruz” dedi.

Eskişehir’de hava sıcaklıkları artacak mı? Eskişehir’de hava sıcaklıkları artacak mı?

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kentte faaliyet gösteren akademik odaların temsilcileri ve üyeleriyle bir araya geldi.

Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda yer alan hangarda düzenlenen iftar programına katılan Başkan Ataç, oda temsilcileri ve üyeleriyle sohbet etti. Programda ayrıca ‘Etkin ve Sürdürülebilir Topluluklar İçin Ortaklıklar Projesi’ kapsamında Tepebaşı Belediyesi’ndeki örnek çalışmaları incelemek üzere şehrimize gelen kardeş şehir Treptow-Köpenick Belediyesi heyeti de yer aldı.

“Birlikte hareket ediyoruz”

İftar programında konuşan Başkan Ataç, “15 yıl Diş Hekimliği Odası’nın başkanlığını yaptım. Odalara, derneklere ayrı bir sevgim var. Tepebaşı Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerini önemsiyoruz. Bu nedenle belediye olarak her zaman sizinle birlikte hareket ediyoruz. Bugün aramızda 2012 yılından beri kardeş olduğumuz Almanya’nın Treptow-Köpenick Belediyesi heyeti var. Bir proje çalışması için şehrimize geldiler. Birlikte birçok proje yapıyoruz ve bu projeler hibe alıyor. Birbirimizin vizyonunu açıyoruz. Çalışılan proje kapsamında da kentsel sürdürülebilirlik alanında sivil toplumun kapasitelerinin artırılması, yerel yönetim ve sivil toplumu bir araya getirecek bir ağ mekanizması oluşturulması amaçlanıyor. Bugün sizlerle denk gelmeleri de ayrı güzel oldu. Ben geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Ramazanınız hayırlı olsun” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu ve Treptow-Köpenick Belediyesi heyeti tarafından katılımcılara  Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) tarafından Almanya ve Türkiye arasında yerel yönetim iş birliğini ve karşılıklı iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma” konulu proje yarışmasında kazanılan hibe ile ilgili sunum yapıldı. Projeye katılan ve başarılı olan sivil toplum kuruluşundan ilk 3’üne ise Ekim ayında Almanya’ya giderek çalışmaları inceleme fırsatının sunulacağı anlatıldı.

Editör: Mustafa YILDIRIM