CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, basın mensuplarıyla Porsuk Otel’de bir araya geldi. Yılmaz Büyükerşen ve Nebi Hatipoğlu’nun gündem olan tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Nebi Hatipoğlu’nun Büyükerşenle ilgili açıklamalarına yönelik konuşan Süllü; “Ben hocanın savunulacak ya da sahip çıkılacak bir karakter olduğunu düşünmüyorum. Yılmaz hocamız sahip çıkılacak ya da savunulacak kadar zayıf, hafif ve sığ değildir. Tüm şehir kendisine sahip çıkıyor. Sessiz kalma gibi bir durum da söz konusu değil, sadece gündemimiz çok yoğundu sizlerle bir araya gelecek fırsat bulamadık.” dedi. Her yerel seçimde aynı şeylerin yaşandığını belirten Süllü; “Eskişehir’de biz bu duruma son derece alışkınız. Bu yerel seçim dönemlerinde bazılarının belediyeleri ele geçirme sevdası depreşir.” şeklinde konuştu.

Türk düşünüş edebiyatının en büyük şairlerinden Türk düşünüş edebiyatının en büyük şairlerinden

Gündem olmak için hocaya çatıyorlar 

Yılmaz hocaya çatarak gündem yaptıklarında ünleneceklerini düşünenlere bu zamana kadar çok rastladıklarını söyleyen Süllü; “Koskoca dağdan bir parça koparıp kaldırmaya çalışan çok kişiyi gördük. Her biri ne yazık ki yok olunup silinip gittiler, her seferinde de boylarının ölçüsünü alarak.. Çünkü hiçbiri Eskişehir’i ve Eskişehirlileri tanımıyordu. Eskişehirli seçmenin sağduyusunu vefasını hiç kimse bilmiyordu. Ben her zaman Eskişehirli seçmenin sağduyusuna güvendim.” ifadelerinde bulundu.

Jale Nur Süllü'nün açıklamalarının tamamını videodan izleyebilirsiniz...

Editör: şenay Yıldırım