240 gündür direnişte olan Eskişehir Tüvtürk/Reysaş işçileri işe iade davasını kazandı!

Eskişehir Tüvtürk/Reysaş Taşıt Muayene İstasyonlarında Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesi ile işten atılan 24 işçinin işe iade davaları ayrı ayrı görülüyor. Bugün Eskişehir 1.İş Mahkemesi’nde 3 işçi, işe iade davasını kazandı.

olayneyseo.com'dan Hüreyra Oflaz'ın haberine göre,  Eskişehir Tüvtürk/Reysaş Taşıt Muayene İstasyonlarında çalışan ve DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten atılan 24 işçi 240 gündür direnişlerini sürdürüyor. Bugün 24 işçinin açtığı işe iade davası işçiler lehine sonuçlandı. 24 işçiden 3 işçinin işe iade davası Eskişehir Adliyesi’nde görüldü. Görülen davada 3 işçi iade davasını ve tazminat hakkını kazandı.

Eskişehir 1. İş Mahkemesi, davalı işveren tarafından yapılan FESHİN GERÇERSİZLİĞİNE, davacının İŞE İADESİNE, davacı işçinin işe iadesi içinde başvurması halinde hak kazanılacak olan ve kararın kesinleşmesine kadar en çok 4 aylık ücret ve hakların brüt ücreti olan 17 bin 720 TL’nin davacı işçiye ödenmesi gerektiği yönünde karar aldı. Ayrıca mahkeme, davacı işçinin işe iadesi için başvuru ve işverenin işe başlatmaması şartına bağlı olmaksızın davalıların sorumlu oldukları tazminat miktarının takdiren davacı işçinin 1 yıllık brüt ücreti olan 37 bin 296 TL olarak belirlenmesine karar verdi.

Dava sonrası NeyseO’ya açıklama yapan Nakliyat-İş Sendikası  Eskişehir Anadolu Şube Başkanı Ali Özçelik , “Adaletin geçte olsa yerini bulması ümit verici, işverenler sendikal örgütlenmeden kaçabilmek için her türlü hileye başvurabiliyor, kararlıyız, haklıyız, arkadaşların tekrar işe alımlarını bekliyoruz. Direnişimiz devam edecektir ” şeklinde konuştu

Editör: TE Bilişim