Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tüm çalışanlarını kapsayan  Eğitimciler Birliği 2 Nolu Şube başkanı tarafından yapılan açıklamaya yanıt veren Türk Eğitim Sen Eskişehir-Bilecik 2 No lu Üniversiteler Şube Başkanı Gürol Yer, açıklamalarda bulundu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tüm çalışanlarını kapsayan banka maaş promosyon sürecinin 22 ocak Salı günü Saat: 19.05 itibarıyla 3500 tl kişi başı miktarlar çalışanların hesaplarına muhatap banka tarafından yatırılarak tamamlandığını belirten Türk Eğitim Sen Eskişehir-Bilecik 2 No lu Üniversiteler Şube Başkanı Gürol Yer şunları söyledi:

“Üniversite kurulduğu günden bugüne yetkili ve etkili olan sendikamız ihale sürecinin her aşamasında olmuş ve konuya vakıflığımız sebebiyle hiçbir aksama olmadan konu neticelendirilmiştir.

Ortada olmayan bir durumu kazanca çevirmek, ellerine yüzlerine bulaştırdıkları, adına, anlamına ve ruhuna zarar verdikleri, ikbal ve koltuk kapısı gördükleri sendikacılığı  maalesef bu konuda da doğru olmayan söylemlerine,  iftiralarına  alet etmişler, dümenlerine sebep yapmışlardır.

İddia sahibi sendikanın üniversitedeki yönetim kurulu üyesi db 21 ocak Salı günü  saat: 10.30 civarı ilgili birime gidip ödemenin gün içinde yapılacağının, yanında muhatap banka yetkilisiyle telefonla görüşülüp teyit almış ve bunu bilmesine rağmen saat: 12.30 da alelacele bir basın toplantısı düzenlenip promosyonların ödenmesi istenmiş.

Yanında emeklilerin promosyon bedellerini iade edecekleri doğru olmayan açıklamayı vasıtanızla tüm kamuoyuna açıklamışlar ve sendikamızı suçlamışlardır.

Üniversitemiz 4/A ve 4/B çalışanları maaşlarını her ayın 15 inde almaktadırlar ancak taşerondan kadroya geçen 4/D çalışanları maaşlarını her ayın 20 si itibarıyla almaktadırlar.

Haliyle promosyonlar maaş listesi esaslı ödendiği için ödemeler ancak bu tarihten sonra yapılabilmektedir Bu teknik durum her sendikacının bilmesi gereken net bir detaydır.

Emekli olacak çalışanların para iadesi gibi bir durum sözkonusu değildir emekli olacak çalışanlarımız herhangi bir iade yapmayacaklardır. Bu konu 14 ocak günü çalışanlarımıza ilanen duyurulmuştur. Bu bilindiği halde sırf iftira atmak için yalancı sendikacılar tarafından dillendirilmiştir.

Ancak dertleri, işleri sendikacılık yapmak olmayan bu yapı sinsice, sözde kurnazca bir taktik yapmış ve konuyu başka mecraya çekmeyi hesaplamış, mağduriyet varmış gibi bir senaryo üretmiştir.

Senaryolarının son noktasında ise promosyonlar hesaplara geçtikten sonra ortaya koyduğumuz iradeyle paraların ödenmesini sağladık diyerek üyelerine mesaj çekerek komik arkadaşlar olduklarını da göstermeyi ihmal etmemişlerdir.

 Üniversitede 22 yıl hizmet veren bir önceki bankanın bırakması yaklaşık 5000 çalışanın sıfırdan sisteme girilmesi, hesap açılması, kartlarının dağıtılması ve pek çok işlemin sorunsuz halledilmesine rağmen sürecin altında ezilen kendi yetkili oldukları üniversitede aldıkları rakam beklentinin altında kalınca ve sendikal yürekleri olmadığından itiraz ve reaksiyon üretemediklerinden Esogü de 1760 tl olan bir önceki  rakamı yeni sürecinde 3500 tl ye üstelik sendikal mücadeleyle getiren bizleri itham etmekte, yalan söylemekte ve ali cengiz oyunlarına başvurarak kendilerine aslında çok yakışanı yapmışlardır.

Malum sendika 2014 yılında kendi yetkili oldukları üniversitede 2400 tl ye imzaladıkları promosyon ihalesini 2017 yılında 2300 tl ye düşürerek çok anlamlı bir sendikacılık kazanımı elde etmiş eşi benzeri olmayan başarı sahibi durumdadır.

Normalde çalışanların yüzüne bakamaması ve promosyonun p sini bile ağzına almaması gerekenler kalkmış bizim net bir kazanımıza ve tertemiz giden sürecimize çamur atmakta, ortalığı karıştırmaktadırlar.

Buradan kendilerine sesleniyorum sizin zarar verdiğiniz sendikal algıdır, sizin zarar verdiğiniz sendikacılık ruhudur, sizin zarar verdiğiniz devlet kurumlarıdır, sizin zarar verdiğiniz temiz düşünceli, halis niyetli kamu çalışanlarıdır.

Kirli düşünceleriniz, makam, terfi, atama  odaklı çalışmalarınız, hırsınız, kibriniz gün gelecek sizi bitirecek debeleniyorsunuz, çırpınıyorsunuz ama ne olduğunuz, ne olacağınız malum o sebeple işinize bakın buradan size ekmek çıkmaz..”

Editör: TE Bilişim