ÇYDD Eskişehir Şubesi ile  Ortaöğretim öğrencileri  10 Kasım Atatürk'ü anma etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen şunları söyledi; “Cumhuriyetimizin Kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümsüzlüğünün 81. yıldönümünde  saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Bizler, Atatürk’ün büyük bir özveriyle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin bireyleri olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Atatürk’ün öngörüleri sayesinde özgür düşünen, bilime önem veren, araştıran, demokrasiye inanan cumhuriyet yurttaşları olduk.

Hiç kuşku yok ki, Atatürk’ün bize öğrettikleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Atatürk, zamanının çok ötesindeki ilerici bakış açısıyla eşsiz bir önderlik sergiledi. O’nun bize bıraktığı değerleri korumaya devam edeceğiz.

Bu bağlamda, Atatürk’ün zorlu bir savaş dönemi sonrasında kurduğu ve en büyük eserim dediği laik, demokratik, sosyal hukuk devleti temeli üzerine yapılandırılmış olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmak en önemli görevimizdir.

Aramızdan ayrılışının yıldönümünde üzülerek belirtmeliyiz ki, Atatürk’ü tarih kitaplarından, eğitim müfredatından çıkarmaya çalışan anlayışı asla kabul etmiyoruz.  Atatürk’ün emperyalist güçlere karşı verdiği bir ulusu yeniden yaratma mücadelesini değersizleştirmek isteyenlerin karşısında olmaya devam edeceğiz.

Dünya tarihine yön vermiş, eşsiz önderliği ile çok sayıda mazlum millete örnek olmuş bir lider olan Atatürk’e olan bağlılığımız sarsılmaz duygularla devam edecektir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak; aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde, Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük önder Atatürk’ün huzurunda saygıyla eğiliyoruz."

 

Editör: TE Bilişim