Yasal süreçler ile ilgili çalışmalar gerçekleştirildiğinde bireyler avukatlar ile çalışma sağlayarak avukatların desteğini alma ihtiyacı duymaktadır. Bu noktada avukatlık ücretini kim öder sorusu vatandaş tarafından merak edilen bir nokta olarak karşımıza çıkmaktadır. Avukatların hizmetleri karşılığında aldığı ücret iki farklı kanal aracılığıyla sağlanmaktadır. Avukatlık hizmeti alan müvekkil ile avukat arasında bir iş anlaşması bulunmaktadır. Bu anlaşmadan doğan hak göz önüne alındığında avukat müvekkilinden devletin belirlediği miktarın altında kalmamak koşuluyla ücret almaktadır. Bunun yanında dava sürecinde kaybeden tarafın müvekkili kazanan tarafın avukatına oluşturulan maddi kaybı karşılamak için Yasal Vekâlet Ücreti ödemesi gerçekleştirmektedir.

Avukat Vekâleti Çıkarttırma

Vekaletname, bir kişinin yasalar önünde başkasının kendisiyle ilgili karar almasını sağlamasına izin verdiği bir bildiri niteliğindedir. Bu belgeyi avukatı için alan kişi avukatının kendisinin yasal süreçleri ve davaları ile ilgili karar almasını sağlamaya izin vermesi anlamına gelmektedir. Aynı anda birden fazla avukat için vekalet çıkarttırmak mümkündür. Bu sayede avukatlar birbirinden bağımsız olarak da hareket edebilir ve kişinin içinde bulunduğu dava sürecine müdahale edebilirler. Vekalet çıkartmak için bir notere giderek avukatınızın bilgileri ile noterdeki görevliye vekalet çıkartmak istediğinizi bildirmeniz yeterlidir. Yurtdışında yaşayan kişilerin ülkemizde yaşayan bir avukata vekalet vermek istemesi durumunda kişi yaşadığı yerde bulunan Türk Konsolosluğu’na gitmeli ve orada tüm işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Ankara’da Avukat

Yasal süreçlerin devam ettiği hukuki durumlarda bir avukat ile çalışmak dava içinde bulunan kişinin daha doğru adımlar atmasını sağlamaktadır. Bir davanın başarıya ulaşmasında önemli kriterlerden biri davada yer alan gelişmelerin takip edilmesi, gelişmelerin incelenmesi ve gerekli şekilde doğru adımların atılması önemli bir yer tutmaktadır. Ankara avukat seçenekleri açısından çok fazla seçenek bulunan bir şehirdir. Ancak avukat seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta o avukatın sizin davanızın konusu ile ilgili sahip olduğu bilgidir. Hukukun farklı alt alanlarına ilişkin davalarda farklı süreçler izlemek gerekmektedir. Bu noktada davanın vekilini seçerken uzman olduğu alt alanlara dikkat etmek ve buna yönelik bir şekilde hareket etmek en güvenilir yol olacaktır.

Arabuluculuk ve Avukatlık

2018 yılında hizmetlerine Ankara Mahal Plaza’da başlamış olan Avukat Esra Nur Aydemir Gür, başarılı işlere imza atarak adından söz ettirmektedir. Hukukun farklı alt alanlarında çalışmalarını sürdürmesine karşın İdare Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Sigorta Hukuku, Tüketici Hukuku, Tazminat Hukuku, İş Hukuku ve Gayrimenkul Hukuku alanlarına yönelmiş ve bu alanlarda sıklıkla dava kabul etmektedir. Bununla birlikte uzman arabuluculuk hizmetine de 2019 yılında başlamış olup Tüketici Hukuku, İş hukuku, Banka ve Finans Hukuku ve Ticaret Hukuku alanlarında arabuluculuk işlemlerini de gerçekleştirmektedir. Bu hizmetlerinin yanında hukuki danışmanlık hizmetiyle de yasal süreçlerdeki işleyiş ile ilgili danışmanlık faaliyetlerine devam etmektedir.

Editör: TE Bilişim