TMMOB Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu Başkanı Dr. Ayşe Aydan Barut Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Barut, “ İnsanoğlunun geleceğini ve refahını tehdit eden çölleşme ile kuraklık, ekonomik, sosyal ve çevresel bakımından önemli bir sorundur.
Çölleşme ve kuraklık, dünyada 169 ülkeyi, yaklaşık 1.5 milyar insanı ve kara alanlarının yaklaşık %25'ini etkilemektedir. Önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 50 milyon insanın göçe maruz kalacağı tahmin edilmektedir.
İklim değişikliği, çölleşmenin etkilerini en aza indirebilmek için; doğal kaynakların korunması, bölge şartlarına uygun bitki deseni uygulaması, aşırı ve yanlış sulamanın önüne geçilmesi, damla ve yağmurlama sulamanın tercih edilmesi, mera ve otlakların aşırı otlatmaya karşı korunması, ilgili birimlerin halk ile birlikte koordineli hareket etmesi sayılabilir.
Tmmob Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu olarak "Başka Dünyamız Yok!" diyor, tüm halkımızı duyarlı hareket etmeye davet ediyoruz!”

Editör: TE Bilişim