Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, 24 Kasım’ın kendileri için tek sahiciliğinin ve öneminin Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verilmiş olması olduğunu söyledi.

“Her yıl olduğu gibi bu 24 Kasıma sayılı saatler kala siyasal iktidar, MEB, bürokratlar tüm sahtelikleriyle öğretmenlere övgüler dizecekler. Tıpkı, 12 Eylül cuntacılarının “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü” yerine, 24 Kasım’ı “Öğretmenler Günü” olarak ilan ederken yaptıkları gibi” diyen Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan şunları söyledi:

Demogoji yerine sorunlar çözülsün

"Biz, en ağır koşullarda öğrencilerimizin gözündeki ışıltı sönmesin diye çalışan kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmenleriz.

Biz, harcadığı onca emeğe rağmen ataması yapılmayan öğretmenleriz.

Biz, haksız hukuksuz şekilde bir gecede çıkarılan kararnamelerle, disiplin kurullarınca ihraç edilen eğitim ve bilim emekçileriyiz.

Biz, çocuklarının eğitim hakkı için mücadele etmek zorunda bırakılan, kamu okullarında kayıt parası, katkı payı, bağış adı altında ücretlere karşı direnen öğretmenleriz.

Biz, hayatı pamuk ipliğine bağlı eğitim emekçileriyiz.

Söz değil icraat talep ediyoruz

Kamusal,laik,bilimsel ve demokratik bir eğitim sistemi  İSTİYORUZ.

Kadrolu güvenceli gelecek, insanca yaşayacak ücret İSTİYORUZ.

3600 ek gösterge sözünün tutulmasını İSTİYORUZ.

Şiddet başta olmak üzere mobing uygulamalarının son bulmasını İSTİYOUZ.

Eşit, özgür yaşam İSTİYORUZ.

Angarya çalışma sistemine son verilmesini İSTİYORUZ.

KHK’ lar ile işlerine haksız şekilde son verilen arkadaşlarımızın işlerine iade edilmesini İSTİYORUZ.

Öğretmenleri itibarsızlaştıran başta CİMER şikayetleri olmak üzere her türlü uygulamalara son verilmesini İSTİYORUZ.

Eğitim Sen olarak , 111 yıldır devam eden eğitim emekçilerinin mücadele tarihinden ve birikiminden aldığımız güçle, tüm eğitim ve bilim emekçilerine diyoruz ki birleşmek zorundayız ve  sorunlarımızı ancak birleşik mücadele ile çözebiliriz .”

Editör: TE Bilişim