İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısına dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Eskişehir'den de tepkiler yükselmeye devam ediyor. Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu da bu akşam bir düzenlediği eylemle yaşananları kınadı.

Dedektif gibi iz sürdü makinalarını geri aldı Dedektif gibi iz sürdü makinalarını geri aldı

Doktorlar caddesinde yapılan açıklamada platforma adına konuşan Özgür Erhun, "İşgalci İsrail, Gazze’de hastane bombalayarak yaşlı, çocuk, kadın yüzlerce Filistinliyi katletti. Bu iğrenç katliam, İsrail’in olduğu kadar günlerdir onun arkasında duran ABD’den Batı’ya tüm emperyalist güçlerin sorumluluğundadır." dedi. İsrail’in Filistin halkına saldırılarını meşru müdafaa hakkı olarak destekleyenlerin katliamların da ortağı olduğunu ifade eden Erhun, "Haklı olan Filistin halkıdır, meşru olan da Filistin halkının direnişidir! İsrail işgalcidir, katildir! Ortadoğu’daki akan kanın sorumlusu olan Amerikan emperyalizmi Filistin halkının akan kanından da sorumludur.

YAŞASIN BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR FİLİSTİN

Filistin halkının mücadelesinin; bağımsız ve özgür bir Filistin mücadelesi olduğunu belirten Erhun, şöyle konuştu: "Nehirden denize, bağımsız ve özgür Filistin devleti kurulana kadar emperyalizme ve siyonizme karşı Filistin halkının eylemleri de, direnişleri de haklıdır. Ve biz geçmişte devrimcilerin Filistin yürüyüşlerinde olduğu gibi, direnen Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm halkımızı, insanlığa sahip çıkmak için ayağa kalkmaya Filistin halkına ses vermeye çağırıyoruz. Yaşasın bağımsız ve özgür Filistin."
 

Editör: Mustafa YILDIRIM