DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, sendika üyeleri ile birlikte Ulus Anıtı önünde basın açıklaması yaparak çıkarılmak istenen yasa teklifine tepki gösterdi.

DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, kıdem tazminatı ve emeklilik haklarının tehdit altında olduğun ifade ederek, AKP’li ve MHP’li vekillerin oylarıyla komisyondan geçen yasa teklifiyle, işverenlere bol keseden teşvik dağıtılırken, işçilerin en temel haklarının gasp edildiğini belirtti.

Ayaz, şunları söyledi: “Bu yasa ile 25 yaş e altı ve 50 yaş üstü çalışanların kıdem ve ihbar tazminatı hakkını ve emeklilik hakkını bir torbaya atıp çalmaya kalkıyorlar. Yasa teklifine göre 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçiler için koşulsuz olarak belirli süreli sözleşme yapılabilecek. Bize ‘istihdam artacak’ diye masallar anlatmaya kalkıyorlar, oysa tüm işçiler şunu bilir: Belirli süreli sözleşme demek geçici işçilik demektir. Belirli süreli çalışan işçinin iş güvencesi olmaz, kıdem tazminatı olmaz, ihbar tazminatı olmaz, emekli olması zorlaşır.”

Bu torba yasa ile işverenlerin ödüllendirildiğini işçilerin ise kıdem tazminatı ve emeklilik haklarının parça parça ortadan kaldırıldığını belirten Ayaz, “İktidarı bir kez daha uyarıyoruz, çocuklarımızın emanetinin ve geleceğimizin gasp edilmesine sessiz kalmayacağız. Direneceğiz, direneceğiz, direneceğiz…”

Editör: TE Bilişim