TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nin 65. Kuruluş yılı plaket töreni The Garden’de yapıldı. Törende; mesleğinde 50., 40., ve 25. yılını dolduran mühendislere plaket verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Makina Mühendisleri Odası Başkanı Atila Tomsuk, “Mustafa Kemal Atatürk’ ün dediği gibi “hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir”.Biz mühendislerde bu düşünceden yolla çıkarak çalıştığımız iş yerlerimizde ilim ve feni uygulayarak ülkemizin kalkınmasına büyük katkılarımız olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu yolla çalışan bütün meslektaşlarımıza huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum ve onlara plaket vermekten makina mühendisleri odası olarak gurur duyuyoruz” dedi.

Meslek ve meslektaş sorunların ülke sorunları ile birebir aynı olduğu düşüncesi ile makina mühendisleri odası olarak ülkenin her sorunu için çözüm önerileri ürettiklerini ve üretmeye devam edeceklerini ifade eden Tomsuk şunları söyledi:

“Ülkemizin şu sıralar geçirdiği ekonomik krizin tek çözümünün üretmek olduğunu biliyoruz. iktidarların günü kurtarmak yerine gerçekçi çözümlerle bu sorunların aşılabileceğini rant ekonomisi değil üretim ekonomisini tercih eden modelin bu işin çözümünün merkezinde olması gerektiğini biliyoruz.

Genç Cumhuriyet döneminde yapılan fabrikaları satarak, arsaların ranta kurban gitmesi ve fabrikaların kapanması ile sonuçlanan durumlar geçici çözümler olmuştur. Ülkenin geleceği karartılmıştır. Örneğin şeker fabrikalarının satışa çıkarılması çözüm değildir. Bu fabrikalar satıldıktan sonra çoğu kapanarak arsaları ranta açılmış ve ülkenin sanayisi ve tarımı ciddi zararlar görmüştür.

Ülkemizin bu krizleri aşmasının tek modeli dışa bağımlı ekonomiden kurtulmak ve sanayisinde üretimi artırmaktan geçiyor yani TMMOB’un dediği gibi tam bağımsız Türkiye modeli bu işin çözümüdür."

Konuşmalardan sonra plaket törenine geçildi. Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanlığı yapmış olan Hakan Ünal'ın da yer aldığı; 50., 40., ve 25. yılını dolduran ve plaket ile ödüllendirilen mühendisler şunlar:

25.yıl

Hakan Ünal

Sezgin Bahtiyar

Hakan Bahar

Mümtaz Kemal Çayırlı

Hakan Göktay

Taner Tunç

Hüseyin Salih

Türker Gençol

Arif Arslan

Ali Salman

Osman Çoğen

Murat Sinan Moltay

Nazan Şaylısoy

Müzekker Kılıç

Ahmet Saral

Salim Tolga Bostancı

Abdülkadir Beyaztaş

Kenan Koyun

Mesut Tekkalmaz

Abdullah Birmen Özüduru

Umud Yazgan

40. yıl

Tayfun Mutlu

Ömer Osman Şahin

Ferruh Apaydın

Selahattin Köver

Nevin Aydoğmuş

Mesut Sadık Yurtman

Selahattin Aydın

İbrahim Pamuk

Faruk Ertan

Osman Nurettin Özer

Hasan albuz

İsmail Hakkı Sağır

Nuriye Gökçeli

Selçuk Evirgen

Şenay Büyükbaş

Yaşar Polat

Mehmet Şafak

Turgay Önder

Mustafa Ali Orhon

Ahmet Kahveci

Mustafa Kemal Zengin

Fatih Turan

50.yıl

Yavuz Mansur Akyol

Editör: TE Bilişim