Anadolu Üniversitesi Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine çıkarma yaptı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve beraberindekiler, Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığını ziyaret etti. Toplantıda olası iş birlikleri konuşuldu.

Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı (ESESOB) eğitim, araştırma ve olası iş birliklerini konuşmak amacıyla bir araya geldi. ESESOB’da gerçekleştirilen toplantıya, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Anadolu Üniversitesinin ilgili fakülte dekanları ve meslek yüksek okulu müdürleri ile ESESOB Başkanı Ekrem Birsen ve birliğe bağlı oda başkanları katıldı.

Esnaf ve sanatkârların mevcut durumunu ortaya koyarak olası sorunlara yönelik çözümler üretmek ve politikalar geliştirmeyi amaçlayan toplantıda, iki kurum arasında yapılacak işbirliklerine dair karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

Esnaf ve sanatkarları ekonominin temeli olduğunu söyleyen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı “Esnafımızı çok önemsiyoruz. O nedenle de toplantıya rektör yardımcılarımız,fakültelerimizin dekanları, yüksekokul ve enstitü müdürlerimizle katıldık. Esnaf ve sanatkarlarımız hayatın, uygulamanın içinden gelen işinin erbabı kişiler. Geliştireceğimiz işbirliğinin her iki taraf için öğretici olacağına inanıyoruz” dedi.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ise,“Geçen yıl Ahilik haftası için yapılan işbirliği, birlikte güzel çalışmalar yapabileceğimizi göstermiştir. Bugünkü ziyaretin bu kadar üst düzeyde olması bizleri çok memnun etti. Çeşitli konularda üniversiteden destek alabileceğimizi düşünüyoruz. Karşılıklı görüşmelerle bu işbirliğinin detaylarını ortaya çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantının devamında odaların ihtiyaç duyduğu saha araştırmaları, eğitim ihtiyaçları ve olası proje önerileri konuşuldu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ortak çalışma arzusunun imzalanacak bir işbirliği protokolü ile resmiyet kazanması konusunda anlaştılar.

Anadolu Üniversitesi tam kadro

Anadolu üniversitesi heyetinin Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığına yaptığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’ya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Başar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Başar, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özcan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhan Odabaşı, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Emir, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Rahmi Atalay, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bülent Günsoy, Eskişehir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Aslı Afşar, Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Göksel Arli ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Haluk Birsen eşlik etti.

Editör: TE Bilişim