Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Temizlik İşleri Müdürlüğünü ziyaret ederek geri dönüşüm ekibi ile bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi’nin yeni geri dönüşüm sistemi çalışmaları ile ilgili bilgi alan Başkan Kurt, geri dönüşüm ekibine başarılar diledi.

Odunpazarı Belediyesi, bir lisanslı toplama, ayırma şirketi ile protokol imzalayarak İstiklal, Arifiye, Deliklitaş, Kırmızıtoprak, Osmangazi, Akarbaşı, Vişnelik, Gökmeydan, Kurtuluş, Göztepe, Gültepe, Yıldıztepe, Büyükdere ve Sümer Mahallelerinde; tüm okul, hastane, kamu kurumu ve satış noktalarında geri dönüşüm atığı toplamaya başladı. Bu 14 mahallede geri dönüşüm toplama sistemi oturduktan sonra kademeli olarak diğer mahallelerde de uygulama başlatılacak.

Erenköy Mahallesi’nde yer alan Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, burada geri dönüşüm ekibi ile buluştu. Geri dönüşüm sistemi çalışmaları ile ilgili bilgi alan Başkan Kurt, ekibe başarılar diledi. Odunpazarı Belediyesi olarak geri dönüşüme önem verdiklerini belirten Başkan Kurt, geri dönüşüm atıklarının artık sokaklardaki aparatlarda biriktirilmeyeceğini belirtti. Yeni sistemde geri dönüşüm atıklarının evlerde toplanacağını ifade eden Başkan Kurt, “Vatandaşlarımız belediyemiz tarafından verilen mavi poşetlerde geri dönüşüm atıklarını biriktirecek, belirlenen günde ve saatte binasının önüne çıkaracak; ekiplerimiz de gidip o atıkları toplayacak” dedi. Çevre temizliğinin gelecek nesiller için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, “Biz gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak istiyoruz. Temiz bir çevre, yenilebilir enerji için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 

Odunpazarı Belediyesi’nin geri dönüşüm toplama sistemini değiştirdiğini anlatan yetkililer, geri dönüşüm atıklarını artık sokaklarda yer alan aparatlarda toplanmayacağını söyledi. Odunpazarı Belediyesi olarak her daireye bir poşet sistemine geçtiklerini anlatan yetkiler, “Yeni sisteme göre vatandaşlar kendilerine bırakılan mavi renkli poşetlerde kağıt-karton-cam-metal-plastik gibi ambalaj atıklarını biriktirecek. Evsel atıklardan ayrı olarak biriktirilen bu ambalaj atıkları haftada bir gün 08.00-10.00 saatleri arasında binaların önünden toplanacak. Toplama ekiplerimiz ise aldığı dolu poşet kadar boş poşet bırakacak” dedi.

Yetkiler, geri dönüşüm toplama sisteminin uygulandığı 14 mahalle de, toplama günlerinin ise şöyle olduğunu duyurdu;

Kırmızıtoprak ve Osmangazi Mahallesi: Pazartesi Günü

Akarbaşı ve Vişnelik Mahallesi: Salı Günü                  

Gökmeydan ve Kurtuluş Mahallesi: Çarşamba Günü

Göztepe, Gültepe ve Yıldıztepe Mahallesi: Perşembe Günü

Büyükdere ve Sümer Mahallesi: Cuma Günü

Arifiye, Deliklitaş ve İstiklal Mahallesi: Cumartesi Günü

Yetkililer, vatandaşların Odunpazarı Belediyesi’ne geri dönüşüm atıkları ile ilgili her türlü bilgi ve talep için ALO ATIK Whatsapp Hattından (0 552 250 43 46) ulaşabileceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim