Haber: Erdoğan Ekiner

  TVHB Başkanı Ali Eroğlu, Eskişehir'de hayvancılığın sorunları ve Veteriner Hekimleri Odalarının taleplerini aktardı..

Eskişehir-Bilecik Veteriner Hekimleri Odası ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanlığı'nın birlikte yürüteceği "Büyükbaş hayvan ırk ıslahının gerçekleştirilmesi projesinin" imzaa töreni için Eskişehir'e gelen ve konuyla ilgili yetkililerle görüşme yapan Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı  Ali Eroğlu, veterinerlerin sorunları konusunda Abacı Konak Otel'de gerçekleştirilen toplantı öncesi hayvanlığın durumu ve neler yapılması gerektiği konusunda bir basın açıklaması yaptı. Birlik Başkanı Ali Eroğlu, "Türk veteriner Hekimleri Birliği, hayvancılığın tarımın bir alt sektörü olarak değerlendirilmesinin" yanlış olduğunu ve tersine bitkisel üretimin hayvancılığa göre planlanması gerektiğini söyledi.

"DİŞİ HAYVAN VE KUZU KESİMİ ENGELLENMELİ.."

TVHB Başkanı Ali Eroğlu, "Dişi hayvan kesiminin yasaklanmasını, 30 bin ton civarında et kaybına neden olan erken kuzu kesimimin engellenmesini, erken buzağı ölümlerine çözüm bulunması, bölgelere uygun etçi ve kombine ırkların teşvik edilerek geliştirilmesi, optimal büyüklükte işletmeleri sayısının attrınlaması, meraların yeterli ve fonksiyonel hale getirilmesi, modern hayvan pazarları ve hijyenik mezbahaların yeterli sayıya ulaştırılması ve sürdürülebilir hayvan ıslahı ve sağlığı politikalarını son derece önemli buluyor" dedi.

Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı  Ali Eroğlu, kooperatif, dernek, üreteci ve yetiştirici birlikler gibi örgüt sayısındakı fazlalık ve yetki kargaşasının ortadan kaldırılması gerekli gördüklerini de vurguladı.

HAYVANCILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE GIDA GÜVENLİĞİ

Birlik Başkanı Ali Eroğlu, gelişmiş ülkelerdeveteriner hizmetlerinin bağımsız bir veteriner otoritesi tarafından yürütülmdüğünü belirterek, ülkemizin taraf olduğu uluslararası anlaşmalar doğrultusunda bağımsız bir 'Veteriner İşleri Genel Müdürlüğünün" kurulmasının hayata önem taşıdığını da belirtti. Eroğlu, açıklamasının son bölümünde "Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak mesleğimiz ile meslektaşlarımızın hak ve yararlarını korumaya, yeni bir yaklaşımı, bir sistemi uygulamaya koyarak, ülkemiz hayvancılığının gelişmiş ülkeler seviyesine çırarılması ve gıda güvenliğinin sağlanması için politikalar üretmeye, stratejiler geliştirmeye gayret ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardında yapılan toplantıya çok sayıda veteriner katılırken, toplantıda veteriner hekimlerin sorunları ve hayvanlığın durumu ile ilgili mesleki konular konusunda görüş alışverişi yapıldı.

Editör: TE Bilişim