Yaşam Bellek Özgürlük Derneği Covid19 koşullarında ertelenen 5. Olağan Genel Kurulunu 30 Mart 2021 günü gerçekleştirdi. Genel Kurulda yönetim kuruluna “Nurettin Aldemir, Fatma Türkan Aydoğan, Tekin Gün,  Ozan Devrim Yay, Sultan Zengin”; denetim kuruluna ise  “Şahap Arpacı, Şahin Kayaalp, Büşra Taşkıran” seçildiler. 

Seçimler sonunda gerçekleşen görev dağılımı ile “Nurettin Aldemir ve Fatma Türkan Aydoğan “eşbaşkanlık”, Tekin Gün “genel sekreterlik”,  Ozan Devrim Yay “genel saymanlık”, Sultan Zengin “basın yayın ve halkla ilişkiler sekreterliği” görevlerini üstlendiler. 

Genel kurul sonuçları ve görev dağılımı ile ilgili bilgi veren Eşbaşkan Nurettin Aldemir, geçmişten geleceğe Yaşam Bellek Özgürlük Derneğinin çalışma konuları hakkında ise şunları söyledi:   

“Derneğimiz 2008 yılında kuruldu. İnsan, çevre ve hayvan hakları temalı çalışmalar yapmaktadır. Bu bağlamda hak ihlallerini izliyor ve raporluyoruz; ihlallerin giderilmesi için lobicilik ve savunuculuk yapıyoruz; farkındalık yaratmak için eğitim, kültür etkinlikleri düzenliyoruz; toplumsal belleğin canlı tutulması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz.  Hak temelli yerel bir örgüt olmamıza rağmen ulusal ölçekte oluşturulan “İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı”nın ve “Dil Hakları İzleme Belgeleme ve Raporlama Ağı”nın kurucu öznelerindeniz.  Son yıllarda ülkemizde insan hakları alanında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. İnsan hakları savunucuları ve kurumları da tehdit altındadır. Tüm olumsuz gelişmelere rağmen Yaşam Bellek Özgürlük Derneği olarak  “herkes için insan hakları” demeye; ihlalleri görmeye ve göstermeye; ortadan kaldırılması için mücadele etmeye devem edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim