Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru yaptığı açıklamada genel kurulda yeniden aday olacağını kaydetti. Kumru, "Bildiğiniz üzere 5 yıldır Odunpazarı Kent Konseyi başkanlığını ve kurucusu olduğum Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun dönem başkanlığını  yürütmekteyim. Başkanlığa ilk aday olduğum 2016 yılında yapılan genel kurulda, yürütme kurulu üyelerimizle birlikte Odunpazarı Kent Konseyi gönüllülerine yöneticilik değil kolaylaştırıcılık yapacağımızı belirtmiştik.

O günden bu yana sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinde oluşan Yürütme Kurulumuz, Türkiye’ye yerel demokrasi ve katılımcılık konusunda örnek olan 21 Mahalle Meclisimiz, kentin sorunlarına yönelik alanında uzman gönüllülerimizle oluşturduğumuz Çalışma Gruplarımız, Kadın Meclisimiz ve Gençlik Meclisimizle birlikte, işaret eden, çözüm öneren projelerde gönüllülerimize kolaylaştırıcılık yaparak Odunpazarı’nın değişimine ve gelişimine katkı vermeye çalıştık. İnsan hakları, kadın hakları, hayvan hakları konularında mücadele verdik. Geçtiğimiz dönem afetlere, çevre kirliliğine, teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere her tür bağımlılığa karşı önemli projeler gerçekleştirdik. Haya geçirdiğimiz bu projeleri Türkiye Kent Konseyleri Platformu vasıtasıyla ülke geneline yayarak Eskişehir’in ve Odunpazarı’nın marka değerini yukarıya taşıdık.

      Gerçekleştirdiğimiz tüm bu projelerle hemşehrilerimizden gördüğümüz takdir ve teveccü ile önümüzdeki 3 yıllık dönem için 22 Ekim 2021 Cuma günü yapılacak olan Odunpazarı Kent Konseyi 9. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda Odunpazarı’nın değişimine ve gelişimine verdiğimiz katkıları arttırarak devam ettirmek için yeniden başkan adayı olduğumu kamu oyuyla paylaşmak istiyorum.

    Bir önceki adaylık sürecinde kendimize hedef olarak yerel demokrasi ve katılımcılığı geliştirmeyi belirlemiştik, Odunpazarı’nda kısa sürede kurduğumuz 21 Mahalle Meclisi ve katılımcılık alanında yaptığımız projelerle geçtiğimiz dönem bu hedefi büyük oranda gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu dönen ise bizler için en önemli mesele İklim Krizi.    Önümüzdeki dönem, iklim krizi ile mücadeleye dikkat çekmek, çözüm aramak ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakma yolunda çalışmalar yapmak ben ve Yürütme Kurulu listemizde yer alan STK temsilcisi arkadaşlarım için birinci hedef.  2024 yılına kadar olan yeni dönemde iklim kriziyle mücadeleyi en üst noktaya taşıyacağız.  Tüm dünya, Türkiye ve doğal olarak Eskişehir’imiz için bir sorun olan bu krizle mücadelenin yerelden desteklenmesini önemli buluyoruz. Yaşanılabilir bir dünya için , doğa ve çevre katliamlarına karşı mücadele edeceğiz , su tasarrufuna değineceğiz, karbon ayak izinin azaltılması için projeler üreteceğiz, tarıma önem vereceğiz, yerli tohuma teşvik edeceğiz, bu konularda kamu oyu oluşturacağız ve gerekli adımların atılmasını sağlayana kadar savaşacağız. Bu alanlar zaten Odunpazarı Kent Konseyi’nin uzun süredir başarılı çalışmalar yaptığı alanlar , bu dönem iklim krizinin etkisiyle bu alanlara daha fazla yoğunlaşacağız. Bunun yanında katılımcılığı, kent vizyonunu geliştirecek işler üretmeyi, kadınların, gençlerin sorunlarına çözüm üretmeyi, afetlerle, bağımlılıkla mücadele etmeyi de sürdüreceğiz.   Genel Kurul üyelerimiz bu görevi Yürütme Kurulu’ndaki değerli gönüllülerimize ve bana verdiği takdirde Odunpazarı’nı Birlikte Yönetmeye devam edeceğiz. Odunpazarı’nda yaşayan tüm vatandaşlarımızı, 22 Ekim Cuma Günü 18:30’da Odunpazarı’nın gelişmi ve değişimine dair düşüncelerini beyan etmek üzere Hasan Polatkan Kültür Merkezi’ne bekliyoruz.."

Editör: TE Bilişim