Zeytinoğlu gurubunda yeralan üç fabrikada çalışan DİSK Birleşik Metal İş Sendikası üyesi Entil, Hapalki ve Tarkon işçileri Espark AVM önünde açlık grevine başladılar.

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Genel örgütlenme sekreteri Hami Baltacı, bu üç işletmede  yaklaşık 500 işçinin aylardır ücretlerini alamadığını, işyerinden ayrılmak zorunda kalan işçilere tazminatları ödenmediğini belirterek, “İşçilerin mağduriyeti her geçen gün artmaktadır. Ve artık bıçak kemiğe dayanmış durumdadır. Haftalardır sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ama anlaşılan gözler kör olmuş, kulaklar sağır olmuş. Memlekette işçilerin sözünü ciddiye alan tek bir insan evladı kalmamış. Haksızlık, adaletsizlik, zorbalık düzen haline gelmiş. Yönetenler, işçileri görmezden gelmeye başlamış. Durum ne yazık ki budur” dedi.

Haksızlığa boyun eğmediklerini, bunun için seslerini daha fazla çıkarmak zorunda olduklarını vurgulayan Baltaçı Entil, Hapalki ve Tarkon işçilerinin bugün açlık grevine başladıklarını söyledi.

Hiç kimseden bir şey dilenmediklerini vurgulayan DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Genel örgütlenme sekreteri Hami Baltacı şunları söyledi:

“Çalıştık, ücretimizi vermediler. Şirketleri büyüttük, geliştirdik, tazminatlarımızı gasp ettiler. Biz hakkımızı istiyoruz. Ve bu nedenle bugün açlık grevine başlıyoruz. Bu şirketler yaklaşık on yıldır TMSF tarafından yönetildi. Devlet bizim tazminatlarımızı güvence altına almayacaksa kim alacak? Zeytinoğlu grubu bizim ücretlerimizi ödemeyecekse kim ödeyecek?

Artık adım atılmalıdır. Endil, Hapalki ve Tarkon işçilerinin alacakları için siyasi irade ve patron Zeytinoğlu sorumluluklarını yerine getirmelidir. İşçilerin yıllar yılı döktüğü alın terinin bir damlasını bile kemsiye bırakmayacağız.

500 işçinin sadece kendisi mağdur olmuyor. Aileleriyle birlikte binlerce kişi bu durumun sonuçlarıyla boğuşuyor.

Söylediğimiz gibi. Artık bıçak kemiğe dayandı. Entil, Hapalki, Tarkon işçileri bugün açlık grevine başlıyor.

İşçiler haklıdır. Haklı olan mutlaka kazanacaktır.”                                           

Editör: TE Bilişim